U bent hier:

Maansverduistering

Kom observeren én genieten van een Eclips-ontbijt op Polderster-Noorddijk vanaf 4h00!
Voor één keer zal Polderster-Noorddijk in Boekhoute voor het publiek toegankelijk zijn! Daar staan onze deepsky-sterrenwacht en ons weerstation. De horizon is er volledig vrij in het westen, wat noodzakelijk is voor de Maansverduistering van 21 januari. We zijn open vanaf 4h00 en de toegang is gratis.

Wie wil kan bovendien ter plaatse in een verwarmde ruimte genieten van een eclips-ontbijt voor 6 euro. Daarvoor krijg je een glaasje cava, verse boterkoeken en warme chocomelk of koffie. Bij bewolkt weer is er in diezelfde verwarmde ruimte een vervangprogramma, met o.m. een livestream vanuit een sterrenwacht in Europa of daarbuiten waar er geen bewolking is.

Omdat Polderster-Noorddijk zich op privé-domein bevindt geldt uitzonderlijk dat iedere deelnemer dient in te schrijven via sterrenwacht@depolderster.be, ten laatste op woensdag 16 januari. Je ontvangt dan per kerende mail de nodige info mbt locatie, parkeren en de afspraken die ter plaatse van toepassing zijn.

Wie wil deelnemen aan het ontbijt dient dit te vermelden (+ aantal personen) bij de inschrijving, en de kosten in de deelname van 6 euro per deelnemer te voldoen op ons rekeningnummer BE39 8900 8411 7219 met vermelding 'ontbijt'.

Tot slot: Polderster-Noorddijk zal open blijven tot zonsopkomst. Op dat moment zullen nog de op maandag gebruikelijke weerkundige waarnemingen bij ons weerstation worden verricht:

De ijkmetingen van een aantal weerelementen opdat ons weerstation steeds nauwkeurig blijft, het diagramma van de thermo-hygrograaf vervangen, enz. Belangstellenden zullen op dat moment de kans krijgen om zelf enkele meteo-waarnemingen te doen!

U komt toch ook?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sterrenwacht De Polderster Noorddijk
Noorddijk 6
9960 Assenede

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 21 januari 2019
Prijs
Basistarief: 6,00 €
€ 6,0
Reservaties
Organisatie De Polderster