U bent hier:

LUX Acteren: 2de jaar

+1 punt

Cursus of workshop Kunst en kunsteducatie

In het tweede jaar van de LUX Acteeropleiding focussen we op doorgaan in keuzes en grenzen opzoeken. Op het vakmanschap van de speler en op de aarding van je spel. Dat doen we met divers theatermateriaal zoals (abstracte, klassieke, moderne of eigen) teksten en improvisaties.
We werken daarbij in langere bogen, zodat je de kans krijgt om te (onder)zoeken en te falen. Je wandelt buiten als een zelfbewuste en zelfsturende speler: klaar voor het plankenhout van de scène. Deze reeks draait rond méér en verder: groter - korter - luider - kleiner - harder - dieper - langer.
Spanning: hoe bouw je die als speler op? Door vakmatige analyse. Door bewustzijn van jezelf, je tegenspelers en het publiek. Door inzicht in de werking van conflicten en contrasten. We onderzoeken dit aan de hand van een stevige tekstklassieker.
Aarding: een speler is geaard en haalt kracht uit zijn kwetsbaarheid. Hij smijt zichzelf in de balans en laat het publiek in zijn ziel gluren. Hij heeft toegang tot eigen emotionaliteit en maakt gebruik van de eigen geschiedenis. Hij zet die om in universele theatertaal.
Extreem en beeldend theater: een speler durft extremen opzoeken. Waar liggen je grenzen en hoe verleg je die? Wat is de zeggingskracht van het beeld dat je geeft, wat is het effect van een lang aangehouden beweging of van een verstild gebaar?
Samenspel: een speler speelt samen en laat daar, op het podium, iets aan hem of haar gebeuren. Je verliest je in de ander zonder de techniek en analyse uit het oog te verliezen.
We ronden het tweede jaar af met een langlopend zoekproces, waarin de deelnemers vanuit zelfgestelde doelstellingen de eigen theatrale stijl en smaak ontwikkelen. We nemen tijd om uitdagingen aan te gaan én om je ideeën te oefenen en af te werken.
Begeleiders: Bram Kelchtermans

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Vormingscentrum Destelheide
Destelheidestraat 66
1653 Dworp

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 795,00 €; Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft - 737.00: 737,00 €; Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen: 824,00 €

€ 795,0

Kansentarief voor UiTPAS Leuven: € 159,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 159,0

Reservaties Inschrijven
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie WISPER
Contact saskia@wisper.be
Trefwoorden jongerentip, erkend SCVW,bevestigd2020

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS