U bent hier:

Luthomania Sextet | Sound of Ghent

+1 punt

Drie grote muziekculturen ontmoeten elkaar in een populair en eeuwenoud instrument, de luit, hier bespeeld door een Chinees, een Marokkaan en een Belg.
Zij voeren een dialoog binnen traditionele en nieuwe composities, waarin elke muzikant zijn eigen lokale kleur ten gehore brengt: Chinese pentatoniek, Arabische taksim, Europese barok en zelfs jazz- en hedendaagse invloeden.
Na vele concerten en twee gelauwerde CD's (Périples en Itinérances) droomde Luthomania van een confrontatie met een andere groep tokkelinstrumenten: de harp, een instrument met een millenia-lange geschiedenis. die men in dezelfde drie culturen veelvuldig aantreft.
De Chinese guzheng, de Arabische qanoen en de Europese barokharp voegen een sensuele toets toe aan het oorspronkelijke trio. Deze samenwerking
resulteerde in de CD 'Peregrina’. In dit programma navigeren de muzikanten van de ene cultuur naar de andere.
Luthomania roept impressionistische en meditatieve sferen op, maar kan ook verrassen in exuberante explosies van virtuositeit.

Met Hua Xia (pipa), Philippe Malfeyt (barokgitaar, luit, theorbe, colascione), Abid Bahri (oed), Osama Abdulrasol (qanoen), Hannelore Devaere (barokharp) & Li’Ling Huang (guzheng)


Praktisch
zaterdag 23 januari 2021

Live vanaf 20:00 (online)
Je kan de stream nog tot 48u na het concert bekijken (én een ticket kopen!)

Basistarief €5,00
Uitpas met kansentarief €1,00 via Tickets Gent 09/2250101 of info@ticketsgent.be

Info

Links
Waar Online
Online
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 5,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie De Centrale
Trefwoorden 9000online

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS