U bent hier:

Luid - Tout petit

Bomen vol buizen. Takken met trechters. Op het podium van luid staat een gigantische installatie. Als je er heel goed naar luistert, kun je klanken horen en wordt de installatie een instrument. Twee vrouwen bespelen het. Ze gebruiken hun hele lichaam: vingers, tenen en hoofd. Elk lichaamsdeel zorgt voor een nieuwe klank. Samen met het publiek ontdekken die vrouwen de mogelijkheden van het instrument. Als het tempo stap voor stap wordt opgedreven, ontstaat tussen hen en de installatie een virtuoos spel van muziek en dans. Aan het eind van de voorstelling kunnen de kinderen zelf nog even spelen en experimenteren met de geluidsinstallaties.

 

Tout petit is een dansgezelschap dat bestaat uit Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers. Ze kennen elkaar van de Fontys Dansacademie Tilburg. In 2012 begonnen ze met tout petit. Samen creëerden ze eerder drie straffe dansvoorstellingen voor jong publiek: Kom mee, Leon!, Schots en scheef en licht!. Ze maken voorstellingen die zowel abstract als figuratief zijn.

toutpetit.be
 

 

pers

  • "Het is een kostelijk gezicht om de kleuters verwonderd te zien kijken naar deze eenvoudige maar prikkelende exploratie van geluid en beweging." - Lees de recensie ??? in De Standaard (+ artikel) of hieronder bij Downloads

Info

Links
Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; -12J: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie CC De Factorij
Trefwoorden Dans