U bent hier:

Lucky Luke in het diepe Zuiden

+1 punt

Tentoonstelling Literatuur

Lucky Luke trekt naar het diepe Zuiden. Van Amerika. En van West-Vlaanderen. Naar aanleiding van het nieuwe album ‘Een cowboy tussen het katoen’ krijgt de poor lonesome cowboy zijn eigen expo in ‘hometown’ Kortrijk.
In ‘Een cowboy tussen het katoen’ erft Lucky Luke een katoenplantage in Louisiana. De cowboy wil de plantage overdragen aan de zwarte boeren, maar jaagt hiermee de slavendrijvers uit de regio tegen zich in het harnas. Een controversieel thema dat Achdé en Jul hebben verwerkt in een hilarisch stripavontuur. Aan de hand van storyboards, originele platen en archiefmateriaal gunnen de stripmakers je een blik op het creatieproces.

Maar de expo neemt je ook mee naar het diepe Zuiden van West-Vlaanderen. Morris, de schepper van de beroemdste cowboy in de stripwereld, werd in Kortrijk geboren en wordt nog steeds op handen gedragen door haar inwoners. Wat is hun favoriete album? Wie zijn de personages die hun stempel op hen hebben gedrukt? Identificeren zij zich met de helden of eerder met de slechteriken? We stellen deze vragen aan een twintigtal fameuze fans uit het Texas van Vlaanderen.

Dinsdag 1 december tot en met zondag 3 januari 2021
Van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur
OPGELET: gesloten op 24, 25, 31 december 2020 en 1 januari 2021
Dormitorium, Kortrijk 1302
GRATIS

De tentoonstelling is een samenwerking van Stad Kortrijk, Openbare bibliotheek Kortrijk en museum Kortrijk 1302 met Lucky Comics en Standaard Uitgeverij. Met dank aan de auteurs Achdé en Jul, de talloze fameuze fans en bruikleengevers Wim Bruynooghe, Industriemuseum Gent en vele anderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kortrijk 1302
Begijnhofpark z/n
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 december 2020 tot 3 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kortrijk 1302
Contact kortrijk1302@kortrijk.be
+32 (0)56 27 78 50
Trefwoorden Bevestigd2020

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 180 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS