U bent hier:

Lucien Van Impe en Freddy Maertens - Mannen in geel en groen

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Lucien Van Impe en Freddy Maertens samen op het podium! Dat klopt! Waar ze elkaar vroeger podiumplaatsen afsnoepten, staan ze nu schouder aan schouder. Filip Osselaer – auteur van de fel bejubelde boeken over de twee topcoureurs – neemt hen in een avondvullende show mee op een nostalgische tocht door hun ongelooflijke carrière. Lucien en Freddy keren terug naar hun kindertijd, de krantenrondes, de eerste kermiskoersen, de eerste zeges en het besef dat ze grote renners kunnen worden. Ze vertellen over de overwinningen, over de nederlagen, over vallen en opstaan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig.
Samen beleefden ze in die zomer van 1976 de Tour De France als groot hoogtepunt: Lucien wint geel, Freddy groen! Een vertelling over het leven en de koers, vol humor en heroïek. Met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek, als soundtrack bij een uitmuntende carrière en die zomer van 1976.

Met: Freddy Maertens, Lucien Van Impe, Filip Osselaer Klaas Tomme: gitaar, bas, zang Jolien Deley: cello, toetsen, zang Roel De Bruyne: drums, gitaar, zang

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum De Fabriek
Fabrieksstraat 19
9520 Sint-Lievens-Houtem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 15,00 €; (-26 jr, abo): 13,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Fabriek
Contact 053 60 72 35
Links