U bent hier:

Lubomyr Melynk

+1 punt

Concert Klassieke muziek

De zeventigjarige Lubomyr Melnyk begon in Oekraïne al op jonge leeftijd piano te spelen. Hij wordt ‘The Prophet of the Piano’ genoemd, dankzij zijn levenslange toewijding aan het instrument. Zijn muziekstukken bestaan uit een snelle opeenvolging van noten en complexe partituren die moeilijk na te spelen zijn, zelfs voor ervaren pianisten. In zijn werk zijn invloeden te horen van Ravi Shankar en andere Indische muzikanten, terwijl de repetitieve texturen ook hinten naar Steve Reich en Philip Glass. Toch is er weinig echt vergelijkbaar met de muziek van Melnyk: hij is een unieke muzikale pionier die zijn eigen ding doet.
In december 2018 bracht hij zijn laatste album Fallen Trees uit, waarin harmonie met de natuur en een voortdurende beweging van noten opnieuw centraal staan. Het album is geïnspireerd op het uitzicht vanuit de trein op een neergehakt bos van monumentale bomen. Het is een album met watervallen van noten, golvende rivieren van pianospel en tonen die in elkaar overvloeien via galm en intervallen. Perfect als inluider van het nieuwe Festival Kortrijk thema 'WATER'.

"It's very human—serenity delivered through sustained concentration and ecstatic energy, via a lifetime of practice and perfection." (Pitchfork)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Concertstudio
Conservatoriumplein 1
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 21 november 2019
Prijs
Basistarief: 18,00 €; Wild Card: 15,00 €; -18 jaar/student: 15,00 €

€ 18,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 3,6

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Wilde Westen
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS