U bent hier:

Lourdes, waar Maria onze zielen raakt

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie

Augustus vorig jaar trokken we met een groep parochianen van onze Tiense kerken naar het bedevaartsoord Lourdes. Voor sommigen was het een vertrouwd thuiskomen, voor anderen een nieuwe openbaring. Het was vooral een gezellig samenzijn in een sfeer van openheid, blijdschap en uitwisseling.
We hebben er alles beleefd wat elke Lourdespelgrim meemaakt: het bezoek aan de grot en de basilieken, de dagelijkse Nederlandstalige eucharistievieringen en de internationale mis in de Pius X basiliek, de eucharistische processie en de Mariale lichtprocessie, de oude en nieuwe kruisweg, alsook een wandeling door het stadje en een bezoek aan de hoger gelegen Cité Saint-Pierre.
Van dit alles werden er honderden foto’s genomen, die verwerkt zijn in een reportage. Je krijgt een beeld van alles wat je in Lourdes kunt zien en meemaken: de mooie architectuur, de sfeervolle omgeving, de intense devotie. Je volgt hierbij ons Tiense groepje in hun beleving, hun gezelligheid en hun plezier.
Wil je dit ook meemaken? Dat kan!
Kom dan op 15 augustus '19 (Maria-ten-hemel-opneming) naar de kapel van het Kabbeekklooster waar Marina Gelaude om 15.00 uur met jullie op weg gaat door het bedevaartscentrum Lourdes.
Dit is een kans om 15 augustus op een bijzonder manier te beleven! We zullen je graag verwelkomen. De voorstelling is uiteraard gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kapel en Klooster van de Grauwzusters Tienen
Gilainstraat
3300 Tienen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 15 augustus 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Zoneploeg Tienen
Contact 016 81 76 96