U bent hier:

Lostmovements - Marc Vanrunxt / Jan Martens

Dansvoorstelling Moderne dans

De artistieke wegen van dansers en choreografen Marc Vanrunxt en Jan Martens kruisten elkaar
geregeld in het verleden en komen nu samen in de vorm van een solo voor Jan.
Marc was er reeds bij in de vroege jaren ‘80. Jan staat als een icoon voor de nieuwe generatie in de verderzetting van deze stroming in de dans. Voor ‘Lostmovements’ delven ze in hun eigen vocabularium en laten ze zich inspireren door grootheden uit heden en verleden: choreografen, componisten en andere rolmodellen.

‘Lostmovements’ is een overgave aan de muziek, aan het materiaal en aan elkaar.

Een ongegeneerd opgaan in het universum van de ander. Al dansend borrelt virtuositeit op en vindt de danser zichzelf her uit.
Marc en Jan brengen een genereuze voorstelling die uitersten opzoekt, laverend tussen exuberantie en extreme verstilling, tussen Pet Shop Boys en Penderecki.

Mezzo-sopraan Els Mondelaers vertolkt live enkele muziekstukken. Beeldend kunstenares Katleen Vinck kleedt de ruimte op een fascinerende manier in, lichtontwerper Stef Alleweireldt maakt ze feëeriek en magnetiserend.

EXTRA: workshop met Marc Vanrunxt in Dansstudio Indigo op ma 17 feb van 18u tot 20u30. Prijs: €5. Hier reserveren.

Marc Vanrunxt gaat aan de slag met elementen uit de voorstelling en laat je kennis maken met zijn manier van werken & denken, uitgaande van de ruimteleer van Rudolf von Laban, aangevuld met meer dynamische oefeningen rond bewegingskwaliteiten & beleving. 16+ 

Info

Waar De Spil
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Prijs
Basistarief: 18,00 €; Abonnementsprijs: 16,00 €
€ 18,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Spil
Contact info@despil.be
051/265700
Links