U bent hier:

Los Olvidados (Classics Restored Festival)

+1 punt

Film Drama

MX 1950, 1u25
Regie: Luis Buñuel
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
Misdaad, Drama
i.k.v.: Classics Restored Festival
Toen hij er niet langer in slaagde om films gefinancierd te krijgen in zijn thuisland en de rest van Europa, aanvaardde de Spaanse beeldenstormer Luis Buñuel een aanbod om in Mexico te gaan werken. Hij draaide er een hele reeks producties, waarvan Los Olvidados een van de beroemdste werd en tevens de prent waarmee de regisseur zijn naam voorgoed vestigde binnen het internationale festivalcircuit.

De film is de kroniek van een bende jongeren die via de misdaad proberen te overleven in de straten van Mexico-stad. Pedro, de enige jongen met een geweten, raakt betrokken bij moord en onterecht beschuldigd van diefstal, door zich in te laten met Jaibo, de bruut die ook hem de moederliefde zal ontnemen waar de jongen zo naar smacht.

Behalve de voice-over tijdens de intro, weigert Buñuel resoluut om te kiezen voor een documentaire of realistische stijl en injecteert hij de film met sterke, lyrische beelden: een man die in elkaar geslagen wordt en ontwaakt oog in oog met een vechthaan; een jong meisje dat melk over haar benen giet. Los Olvidados bevat ook een schitterende surrealistische droomscène waarin de schuldgevoelens van de jonge protagonist op even wonderlijke als angstaanjagende wijze vorm krijgen.

Gerestaureerd in 2019 door het World Cinema Project in de L’Immagine Ritrovata laboratoria, in samenwerking met Fundación Televisa, Cineteca Nacional México en Filmoteca de la UNAM, gefinancierd door de Material World Foundation.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 8 maart 2020
Prijs
Basistarief: 9,50 €; -26/+65: 8,00 €; abo 10 films: 75,00 €

€ 9,5

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,9

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie BUDA Kunstencentrum
Trefwoorden voorstellingen

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS