U bent hier:

Loro - Paolo Sorrentino

Regisseur Sorrentino, bekend van o.m. het Oscarwinnende La Grande Bellezza kiest niet voor de makkelijke, voor de hand liggende clichés. De Berlusconi die we te zien krijgen is niet zozeer de frivole politicus of decadente vrouwengek, maar vooral de mens Berlusconi. We ontmoeten hem op het moment dat het doek stilaan valt over zijn politieke carrière. Hij heeft zijn zakenimperium aan zijn kinderen overgelaten en maakt een soort existentiële crisis door. Hij probeert tevergeefs zijn vrouw Veronica voor hem terug te winnen en krijgt ondertussen enkel nog aandacht van figuren die als parasieten rond hem zwerven en allemaal iets van hem gedaan willen krijgen. Zij zijn de ‘loro’ (‘hen’, ‘die anderen’) waarnaar de titel van de film verwijst. Maar Berlusconi geeft niet op. Als een cynische duivel in het spreekwoordelijke wijwatervat wil hij zich weer in de belangstelling spartelen. De vraag is: hoe ver zal hij gaan om zijn macht en invloed te behouden?
Paolo Sorrentino biedt ons met deze biografische film een fascinerende blik achter het masker van één van de meest tot de verbeelding sprekende figuren in de Italiaanse politiek.
De film ging op 10 oktober 2018 in Belgische première op het Filmfestival van Gent. De film duurt 150 minuten en is in de race voor een Oscarnominatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis Hasselt
Via Media 1
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 15 januari 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Organisatie FILMMAGIE HASSELT
Links