U bent hier:

LOOI FEEST!

Hét evenement van het jaar in Tessenderlo is ongetwijfeld "Looi Feest", een initiatief van gemeente en middenstand. Van vrijdag 6 tot en met dinsdag 10 juli is het weer zover, het dorpsfeest van Vlaanderen met al zijn bekende ingrediënten barst weer los!
De belangrijkste gegevens van editie 2012 op een rijtje.

Kermis
De bijzonderheden van 5 dagen kermis:
Aanvangsuren kermis:
o vrijdag vanaf 18.00 uur;
o zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur;
o maandag vanaf 09.00 uur;
o dinsdag vanaf 14.00 uur;

Op maandagnamiddag is er de kermis voor gehandicapten. Al heel wat jaren biedt Kiwanis Alchemia Tessenderlo in samenwerking met het gemeentebestuur en de gemeentelijke Sociale Raad een honderdtal gehandicapten de kans om te genieten van een geweldige kermisnamiddag. Iedere deelnemer krijgt bonnetjes ter waarde van zowat 25 euro. Na de kermis krijgen zij nog koffiekoeken en drankjes aangeboden. Inlichtingen: jschepers337@gmail.com.

Dinsdagnamiddag: familiekermis aan sterk verminderde prijzen.


Braderij

Het handelscentrum van Tessenderlo is omgetoverd tot een heus SOLDENparadijs.

Op maandagvoormiddag is er de jaarlijkse Looi Feest-markt (Kerkstraat en Rodeheide).

Aanvangsuren braderij:

· vrijdag vanaf 18.00 uur;
· zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur.


Animatie

Tijdens de braderij zullen er opnieuw veel animatietoestanden zijn in de winkelstraten met o.a. het Loois toneelgezelschap Pandora met het wagenspel “Beter laat dan nooit”. En terug van weggeweest: een internationaal catchspektakel!


The Classic

Op maandagavond 9 juli maakt Tessenderlo zich opnieuw op voor de 27e editie van The Classic, het meest sfeervolle loopevenement van het jaar. Sinds de eerste editie van The Classic liepen, alles samen, al meer dan 100 000 sportievelingen mee in de straten van Tessenderlo.
De lopers worden aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Lopers die aan dit loopfeest deelnemen, kunnen kiezen voor de JOGGING 4K of voor THE CLASSIC 10K. In beide gevallen loop je door het centrum van feestvierend Tessenderlo. Voor jongeren tot 12 jaar is er de CHIQUITA KIDS RUN over 1 km.

Het programma ziet er als volgt uit:

o 16.00 uur: start daginschrijvingen Gemeentelijk Sportpark
o 19.00 uur: start Chiquita Kids Run: Neerstraat
o 19.30 uur: start Jogging 4K: Neerstraat
o 20.00 uur: start The Classic 10 km: Rijt

Alle wedstrijden komen aan in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo.

Voorinschrijven kan tot en met 25 juni via www.dvvrunningtour.be. Inschrijven kan ook bij REN, Geelsebaan 155 Tessenderlo of in de CM Thuiszorgwinkel in Beringen. De daginschrijvingen vinden plaats in het Gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo. Hier kan je op 9 juli terecht vanaf 16 uur. De uitslagen van The Classic verschijnen dinsdag 10 juli exclusief in Het Belang van Limburg. Vanaf woensdag 11 juli zijn ze terug te vinden op www.dvvrunningtour.be.


Kleurrijk vuurwerk

Maandagnacht om 23.30 uur start op de Kolmen weer een kleurrijk vuurwerkspektakel, de afsluiter van dé hoogdag van Looi Feest.

‘Looi Feest’ is een organisatie van de gemeentelijke Evenementencel, een initiatief van middenstand en gemeente.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Tessenderlo Markt
Markt z/n
3980 Tessenderlo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 juli 2012 tot 10 juli 2012
Prijs gratis
Organisatie gemeentelijke Evenenmentencel Tessenderlo
Contact 013 35 33 33
Trefwoorden tessenderloisabelle