U bent hier:

LOD/JOSSE DE PAUW - De Helden

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

DE MEERSTEMMIGHEID VAN HET HELDENDOM Gevallen helden, antihelden, would-be helden, helden tegen wil en dank. Wie zijn ze? Wat doen ze? In het eerste deel van de trifonie ‘De Helden - De Mensheid - De Blinden’ gaat Josse De Pauw op zoek naar de betekenis van het hedendaagse heldendom. Josse De Pauw componeert een monoloog, terwijl historica Sophie De Schaepdrijver zijn zoektocht begeleidt naar ...
DE MEERSTEMMIGHEID VAN HET HELDENDOM
Gevallen helden, antihelden, would-be helden, helden tegen wil en dank. Wie zijn ze? Wat doen ze? In het eerste deel van de trifonie ‘De Helden - De Mensheid - De Blinden’ gaat Josse De Pauw op zoek naar de betekenis van het hedendaagse heldendom.

Josse De Pauw componeert een monoloog, terwijl historica Sophie De Schaepdrijver zijn zoektocht begeleidt naar een geschikte definitie. Muzikant en componist in residentie bij LOD Dominique Pauwels voegt stemmen en concrete geluiden toe die zich afspelen in het hoofd van de held. Met technicus Brecht Beuselinck live op de scène, bouwt De Pauw elke avond verder aan de meerstemmigheid van heldendom.

Acteur, auteur en regisseur Josse De Pauw (°1952) begon zijn loopbaan medio jaren 70. Sinds 1985 werkt hij als onafhankelijke theatermaker. Vanaf 2017 werkt Josse De Pauw aan zijn trilogie, waarvoor hij samenwerkt met LOD-componisten Dominique Pauwels, Jan Kuijken en Kris Defoort en andere artiesten.

Componist Dominique Pauwels legt zich sinds 1991 toe op computertechnologieën en software voor composities en componeert regelmatig voor televisieprogramma’s zoals ‘Het Eiland’, ‘De Parelvissers’, ‘De Slimste Mens’, ‘De Ronde’ en ‘De Mol’. Hij krijgt regelmatig compositieopdrachten voor (muziek)theater, film en publiciteit. Pauwels is sinds 2004 aan LOD verbonden als vaste huiscomponist.

Info

Waar NTGent Minard
Walpoortstraat 15
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 september 2017 tot 23 september 2017
Prijs
Basistarief: 18,00 €; -18: 8,00 €; -26: 14,00 €; 65+/Abo10%: 16,00 €

€ 18,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,6

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Trefwoorden UiTPAS Gent

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS