Literair Bal

Waar?

Leietheater - Theaterzaal

Brielstraat 8
9800 Deinze

Wanneer?

Prijs

Basistarief: €16.00

-26: €8.00

Kansentarief: €3.20

Over deze activiteit

Op zondag 24 oktober slaan Leietheater, de bibliotheek, Letters & co en de cultuurraad de handen in elkaar en brengen gedurende de hele dag een ode aan de literatuur voor jong en oud(er).


In de namiddag ontstaat er een literaire kermis voor families (voor kinderen tussen 7 en 13). In de vooravond staat het programma in teken van kortverhalen en worden de cultuurprijzen en prijzen voor kortverhalenwedstrijd van de cultuurraad uitgereikt.


Op het literaire bal ’s avonds gaan we in gesprek met diverse auteurs, zoals Kader Abdolah, Elvis Peeters, Charlotte Van den Broeck, Wouter Deprez, Marieke DeMaré en Sabine Clement – Verwacht je aan boeiende gesprekken over hun recentste boeken en over literatuur in het algemeen, met tussendoor een muzikale noot.


Meer info over de auteurs en hun recentste boeken:


Kader Abdolah - Op zoek naar Ramona (publicatie in november 2021)
Kader Abdolah, Iraans-Nederlands auteur van romans als Het huis van de moskee, is een van de meest geliefde schrijvers uit ons taalgebied. In 2020 publiceerde hij met veel succes 1001 nacht, zijn persoonlijke bewerking van misschien wel het beroemdste verhaal ter wereld. HUMO over 1001 Nacht: ‘Het is een rijk boek, niet alleen door het levendige Nederlands van Abdolah, maar ook door zijn kundige uitleg bij de exotisch aandoende verhalen.


Elvis Peeters - Wat alleen wij weten
De veelvuldig bekroonde romans van Elvis Peeters roepen in loepzuivere taal vaak een duister, beklemmend en dystopisch wereldbeeld op. Wat alleen wij weten vormt hierop een beeldschone uitzondering. De novelle, met tekeningen van Charlotte Peys, is een uitstapje waarmee Peeters een tedere ode brengt aan de verbeelding. 
Naast auteur is Elvis Peeters ook muzikant en zal samen met Steven De Bruyn zorgen voor de muzikale noot! 


Charlotte Van den Broeck - Aarduitwrijvingen
Na het grote succes van haar essaybundel Waagstukken beleefde Charlotte Van den Broeck een internationale doorbraak. Aarduitwrijvingen is haar derde dichtbundel na het met de Herman de Coninckprijs bekroonde Kameleon (2015) en Nachtroer (2017, Paul Snoekprijs). In haar nieuwe bundel Aarduitwrijvingen wil Charlotte Van den Broeck iets anders dan poëzie die vooral het verstand aanspreekt. Haar gedichten bezorgen ons een lichamelijke gewaarwording. Aarduitwrijvingen is een bundel die je werkelijk dicht op de huid zit. **** in De Standaard


Wouter Deprez - Speech
Comedian Wouter Deprez passeert niet enkel met zijn voorstelling Speech in Leietheater, maar zal op het literaire bal zijn gelijknamige boek voorstellen. 


Marieke DeMaré - Bult
Met haar debuutroman Bult zet Marieke De Maré, theatermaker, radiomaker, performer, én schrijver, haar eerste stappen als auteur. Volgens Chantal Pattyn (Pompidou) schreef Marieke één van dé debuutromans van het jaar: 'Neem van me aan, ik lees wat af, maar BULT bestaat uit 133 prachtige bladzijden, over een oude en een jonge vrouw en een magere man op een heuvel. Op hun bult ontspinnen zich vele emoties, tussen de taarten en knikkers.'


Sabien Clement - Vel
illustratrice Sabien Clement zal tijdens het literaire bal niet enkel haar nieuwe boek Vel komen voorstellen maar zal die avond ook live illustraties maken. 
'In Vel verkennen Sabien Clement en Mieke Versyp op ingenieuze wijze kwetsbaarheid en lichamelijkheid, kijken en bekeken worden, gêne en durf. Een complexe maar zeer geslaagde graphic novel.' in De Morgen.

In de kijker

IJspistes en schaatsbanen in Vlaanderen

Verder lezen 

6 lichtfestivals in Vlaanderen

Verder lezen 

Naar het museum met je baby of peuter

Verder lezen 

7x spanning en avontuur voor kinderen

Verder lezen 

Hier kan je Sinterklaas ontmoeten

Verder lezen 

8x avontuurlijk wandelen met kinderen

Verder lezen 

5 oorlogsmusea in Vlaanderen en Brussel

Verder lezen 

7 musea midden in de natuur

Verder lezen 

3x pompoenpret

Verder lezen 

Expo's in het najaar: 5 onmisbare tentoonstellingen

Verder lezen 

34 gezellige en kleinschalige bioscopen

Verder lezen 

8 knisperende herfstwandelingen

Verder lezen 

Heerlijke herfst: 9 leuke activiteiten met kinderen

Verder lezen 

10x dierplezier met kinderen

Verder lezen 

5 musea voor kleine dierenvrienden

Verder lezen 

7 expo's om je kinderen mee naartoe te nemen

Verder lezen 

7x cultuur in de natuur

Verder lezen 

5x op tocht zonder te wandelen of te fietsen

Verder lezen 

Gent met kinderen: 9 tips voor een vree wijze citytrip

Verder lezen 

8 prachtige tuinen om in weg te dromen

Verder lezen 

De 7 leukste rommelmarkten van Vlaanderen

Verder lezen 

Opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

6x toegankelijk wandelen in het groen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7x erfgoed ontdekken

Verder lezen