U bent hier:

Listen to the silence (6+)

6 jaar

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Tijdens Listen to the silence nemen een pianist en een acteur je mee naar de fascinerende wereld van de Amerikaanse componist John Cage. Zijn open en avontuurlijke benadering van de muziek is het vertrekpunt van de voorstelling. Het is een interactief concert waarbij het publiek deelneemt aan een avontuurlijke muzikale verkenningstocht. Luisteren wordt afgewisseld met actief onderzoek en creatie.
Tijdens Listen to the silence nemen een pianist en een acteur je mee naar de fascinerende wereld van de Amerikaanse componist John Cage. Zijn open en avontuurlijke benadering van de muziek is het vertrekpunt van de voorstelling. Het ene moment luister je naar een concert, dan weer sta je in een muzikaal laboratorium waarin een antwoord gezocht wordt op vragen als: wanneer worden geluiden muziek? Kan muziek ook toevallig ontstaan? En is stilte ook muziek?

Listen to the silence is een interactief concert waarbij het publiek deelneemt aan een avontuurlijke muzikale verkenningstocht. Luisteren wordt afgewisseld met actief onderzoek en creatie. Een ode aan John Cage, die in 2012 zijn 100e verjaardag zou vieren.“Deze voorstelling doet ons zo goed de oren spitsen dat we uiteindelijk ook met aandacht zitten te luisteren naar het versterkte geluid van een verschuivende stoelpoot. Dat is, zeg nu zelf, een prestatie op zich. En ja, je vraagt je samen met Cage af: is dit een klank die we al eens eerder gehoord hebben? […] Listen to the silence is een voorstelling met een uitgekiende timing en goed verpakte referenties. Kinderen zullen er vooral een rondleiding op maat in vinden, een gidsbeurt door een intrigerend en radicaal muzikaal universum.” Geert Van Der Speeten, De Standaard ****REGIE & VIDEO: Letizia Renzini
REGIE & DECOR: Wouter Van Looy
PIANO: Jeroen Malaise
ACTEUR: Tjyying LiuEen productie van Zonzo Compagnie in coproductie met De Werf, Rataplan, Muziektheater Transparant, Big Bang – Europees muziekfestival voor een jong en avontuurlijk publiek, en Acht Brücken (Musik für Köln)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar DE Studio
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 oktober 2012 tot 21 oktober 2012
Leeftijd 6+
Prijs
voorverkoopprijs: €10 / €6 (-21/65+/OKO/groepen vanaf 15 personen) kassaprijs: €12 / €8 (-21/65+/OKO/groepen vanaf 15 personen)
€ 10,0
Organisatie DE Studio
Contact 03/2024646
Links
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Listen to the silence (6+) op UiTmetVlieg.be