U bent hier:

Liefde tussen de Lijnen - Let Love Rule

+1 punt

Festival Literatuur

Let Love Rule is aan zijn tiende editie toe. Deze pittige cocktail van spoken word en muziek is het rendez-vous om het nieuwe podiumtalent met die fantastische song of dat stilmakend gedicht te ontdekken. Let Love Rule, laat de liefde heersen, dat laten we ons geen twee keer zeggen. Treden aan...
Jonas Winterland is niet aan zijn proefstuk toe. Zijn vierde album 'Berichten uit de Schemerzone' is een nieuwe stap voor deze getalenteerde singer-songwriter die breekbare teksten met bloedmooie melodieën verbindt. Een man met een gitaar, een greep uit zijn songbook, leven de melancholie.
Bregje Hofstede is een nieuwe ster aan het schrijversfirmament. In haar jongste roman 'Drift' fileert ze haar huwelijk met haar eerste grote liefde: genadeloos én hartstochtelijk in een prachtig vloeibare taal. Ze schrijft voor De Correspondent en engageert zich voor het Nieuwe Feminisme.
Julie Cafmeyer observeert raak in haar columns en op de scène gaat ze loos. Haar jongste stuk titelde ze 'Bad Woman', een vrij hilarische stand-upperformance over het wel en wee van een jonge vrouw in een rare wereld. Deze avond komt ze try-outen voor een nieuw stuk met het volgende uitgangspunt 'Wat als vrouwen al jaren verlangen naar een man om een grootser verlangen niet te voelen? En wat is dat grootser verlangen dan? 'Say no more...
Lisette Ma Neza verhuisde op jonge leeftijd van Rwanda naar Nederland. Inmiddels studeert ze film in Brussel. In 2017 won ze als eerste Nederlandstalige vrouw het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. De jury ging overstag voor haar présence en haar rijke taalgevoel. Momenteel bereidt ze een avondvullende show voor die vast gensters zal slaan.
Edna Azulay studeert dit jaar af in de richting Writing for Performance in Utrecht met een scriptie over hoop. Ze nam deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs en blies daar iedereen omver met haar intense standupperformance. Ze schrijft toneel en poëzie, draagt voor, en is onze wild card van de avond.
‘Het is zomer / zo moeilijk is het niet / als je naast me zit’: ‘Niets aan de hand’ was de oorwurm van het jaar, waarmee Wolken een opgemerkte entree in het Nederlandstalige muzieklandschap maakte. Wolken is het liedjeskind van electro-songwriter Rita Zipora en dichter-muzikant Robin Block. Ze vonden elkaar in de liefde voor Nederlandse teksten, die ondertussen gretig opduiken op Radio 1 en andere media en deze avond met full band uit Amsterdam overgekomen. Laat je mee vervoeren door een mannen- en een vrouwenstem, een akoestische gitaar en zachte synths. Zo moeilijk is het niet!
Dichter-platenruiter Jan Ducheyne aka Monsieur
Le Sélecteur zal ook ditmaal de avond afsluiten met
een DJ-set. Actrice en schrijfster Katrijn Van Bouwel tekent voor de presentatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar KAAP | Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk)
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Oostende: € 2,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Cultuur Oostende
Contact cultuur@oostende.be
059 25 88 20
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS