U bent hier:

LG Jazz Collective

+1 punt

Concert Tentoonstelling Installatiekunst

De supergroep van gitaarvirtuoos Guillaume Vierset: akoestisch, klassiek én trendy.

Gitarist Guillaume Vierset laat zich omringen door een schare rasartiesten uit Wallonië en Vlaanderen en  bouwt op die manier een supergroep om zich heen. De link met een klassieke jazztraditie en de stad Luik  is gebleven, evenals de akoestische inkleuring. Dit septet heeft geen nood aan hippe elektronische trucjes, maar werkt volgens zijn eigen spelregels. De band is zich bovendien duidelijk bewust van de hedendaagse toonzetting en heeft goed geluisterd naar trendsetters als Ben Wendel, Gerald Clayton en Gilda Hekselman.

Met hun nieuwe cd ‘Strange Deal’ zijn ze aangekomen in jazzland en hebben ze het ideale visitekaartje om definitief naam te maken. San Francisco heeft zijn SFJAZZ Collective, België heeft het LG Jazz Collective.

Extra

Fototentoonstelling 10 jaar Appeltuinjazz (vanaf 19.15 uur)

Appeltuinjazz blaast tien kaarsjes uit en blikt terug op 150 concerten. Huisfotograaf Eric Malfait selecteerde twintig beelden uit het afgelopen decennium en stelt deze tentoon. Tijdens het concert van LG Jazz Collective op zaterdag 16 maart wordt deze expo voorgesteld. Na Leuven Jazz maken de magistrale foto’s van Eric een reis doorheen enkele Belgische jazzclubs.

19.15 uur – deuren
20.00 uur – concert

Info

Waar De Appeltuin
Weldadigheidsstraat 74
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 16 maart 2019
Prijs

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Leuven: € 3,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie 30CC
Contact info@30cc.be
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS