U bent hier:

Lezing 'Vroeger was alles anders' door Korneel De Rynck

De bibliotheek en ‘Kortemark Verbeeldt’ nodigen jullie uit voor een avond vol nostalgie en verwondering!
"Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in?

De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek Vroeger was alles anders (2018) over. Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek. Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten. Een boeiende en vermakelijke lezing! Verrassend voor jongere generaties, en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.

Korneel De Rynck (1986) is historicus en auteur. Hij won de Vlaamse Scriptieprijs 2008 en debuteerde in 2011 met 'De tuin van Tito'. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo. Daarna publiceerde hij twee boeken over WOI: 'IJzeren oogst' (2014) en de reisgids 'In Europese velden' (2017).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Beuk
Torhoutstraat 9
8610 Kortemark

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 3,00 €
€ 3,0
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Kortemark
Contact bibliotheek@kortemark.be
051 56 88 28