U bent hier:

Lezing Vikingen in de Lage Landen

Donderdag 5 november 2020 om 19.30 uur
Gratis lezing! Inschrijven via info.bibliotheek@harelbeke.be
Ze schuimden de zeeën af: bloeddorstig, vernielzuchtig, hongerig naar schatten. Zo zien we de Vikingen. Maar wie waren ze echt? Vooral moordlustige plunderaars of ook kunstenaars, handelaars en ontdekkingsreizigers?

Archeoloog en onderzoeker Pieterjan Deckers groeide op in Roeselare, doorliep zijn humaniora aan het Klein Seminarie en studeerde in 2005 af aan de KULeuven als licentiaat in de archeologie. Hij vervolmaakte zich aan de universiteit van York (Research in Archeology) en de VUB (Art Studies and Archeology). Op dit moment is hij verbonden aan de universiteit van Aarhus (Denemarken) waar hij zich toelegt op Noordzeecultuur en lange-afstandshandel en de aanwezigheid en impact van de Vikingen in de Lage Landen.

Samen met de Vlaamse archeologe Barbora Wouters verricht hij op dit ogenblik veldwerk in het Deense Ribe, de oudste Scandinavische stad. Vanuit zijn invalshoek als archeoloog schetst Deckers een boeiend beeld van de leefwereld van de Vikingen en staat hij stil bij hun niet te onderschatten impact op de Lage Landen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2
8530 Harelbeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Harelbeke
Trefwoorden Bibliotheek Harelbeke