U bent hier:

Lezing Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum te Oudsbergen-AFGELAST

AFGELAST WEGENS COVID 19


Het Natuurhulpcentrum uit het Lmburgse Oudsbergen is het grootste en meest professionele opvangcentrum voor wilde dieren in de Eurregio. Jaarlijks worden er vele duizenden wilde dieren met de beste zorgen omringd. Verkeersslachtoffers, vogels die tegen ruiten vliegen, verweesde jonge dieren, olierampen en stroperij zijn maar enkele voorbeelden. Gekwetste dieren kunnen 7 dagen op 7 worden binnengebracht van 9u-22u. Het centrum beschikt over een eigen verzorgingsruimte, operatiekamer, intensivecare afdeling, couveuses voor de allerkleinsten, binnen- en buitenkooien, revalidatievijvers, vliegkooien, uitwenkooien en een omheind bos. Dankzij deze infrastructuur bereiden we onze pati�nten voor op een leven in de vrije natuur. Niet alleen accommodatie maar ook gekwalificeerd personeel, ervaren dierenartsen en gemotiveerde vrijwilligers zijn onontbeerlijk.

Het Natuurhulpcentrum is tevens uitgerust om exotische dieren tijdelijk op te vangen. Het gaat dan vaak om dieren uit circussen of dierentuinen die het niet te nauw nemen met de wetgeving. Soms houden ook particulieren illegaal exotische dieren als huisdier. Ons centrum bouwde in de loop der jaren kooien voor grote katachtigen, primaten, reptielen,.... Zo kunnen we deze dieren een veilig onderdak bieden tot er een nieuwe thuis is gevonden bij een gespecialiseerde opvang of een gerenommeerde dierentuin.

Sil Janssen, voorzitter en stichter van het Natuurhulpcentrum neemt jullie, met zijn boeiende fotoreeks, mee doorheen de geschiedenis van zijn opvangcentrum. Daarbij wordt niet alleen de werking toegelicht, maar haalt hij ook de meest memorabele momenten en patiënten aan, aangevuld met grappige, ontroerende en persoonlijke anekdotes.

Info

Links
Waar Zaal Libbeke
Gellenberg 16A
3210 Lubbeek
Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Reservaties Inschrijven Inschrijven
Organisatie Natuurpunt Lubbeek
Contact gerda.vanhoovels@gmail.com
016 62 21 67
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, vogels, zoogdieren, Natuurstudiewerkgroep Hagelandse Heuvelstreek, 50dingen