U bent hier:

Lezing op de koffie met ... Roland Derveaux

Locatie: Bibliotheek Harelbeke, Eilandstraat 2, 8530 Harelbeke
Wanneer: maandag 5 oktober 2020 om 14 uur
Gratis lezing maar inschrijven verplicht via:
info.bibliotheek@harelbeke.be of 056 733 440
Roland Derveaux is geboren in 1944 in Ooigem (Wielsbeke) en woont in Oostrozebeke. Hij studeerde algemene kennis van economie en bekwaamde zich in tal van Europese talen.

De auteur noemt zich liever een plezierschrijver, omdat hij pas debuteerde na een volledige loopbaan in de houtsector. Dat heeft sporen nagelaten in zijn werk, waar aanvankelijk bosbeheer en houtbewerking een grote rol toebedeeld kregen.

Hij debuteerde in 2012 met het jeugdverhaal Boompje Bou. Na drie romans die samen de Beiteltrilogie uitmaken (De Barst in De Beitel, Storm over De Beitel, Leve De Beitel) volgden in 2017 De Knopendoos, de eerste oorlogsroman, daarna de streekroman Een kind in de kou en een nieuwe oorlogsroman

Grenadier Franz-Joseph, wijlen mijn zoon.

Het zevende boek, is andermaal een populair historische oorlogsroman: Met de monsters op de hielen. In deze historische roman doet hij verslag van het begin van de Tweede Wereldoorlog in deze contreien (10-28 mei 1940). De romans van Derveaux spelen zich dus hier in de streek af en hij zal dan ook toelichting geven waar hij zijn inspiratie haalt en hoe hij die informatie in zijn romans verwerkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Harelbeke
Eilandstraat 2
8530 Harelbeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 5 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Harelbeke