U bent hier:

Lezing: 'Jeannot Peeters, een verloren gewaande Hasseltse vrouwelijke kunstenaar?' door Soetkin Buntinx

+1 punt

Lezing of congres Erfgoed

De vrouwelijke Hasseltse schilder Jeannot Peeters (°30 mei 1909, + 20 januari 1996) speelde een belangrijke rol in het Hasseltse kunstleven van de 20ste eeuw. Met haar werk verwierf ze heel wat faam binnen én buiten de Hasseltse stadsmuren. Helaas doofde haar bekendheid, net zoals bij vele andere vrouwelijke kunstenaars, na haar dood uit.
Deze lezing brengt een eerbetoon aan de vrouwelijke Hasseltse kunstwereld van de 20ste eeuw en, meer bepaald, aan Jeannot Peeters die hiervoor symbool kan staan. Want ook zij verdient een plaats in de kunstcanon naast haar mannelijke concurrenten.
Het Stadsmus onderzoekt, samen met experten en kenners, zijn collectie. Maak om de drie maanden kennis met de interessante resultaten tijdens de lezingenreeks KEIK - Kunst en Erfgoed in de Kijker.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Het Stadsmus
Contact hetstadsmus@hasselt.be
Trefwoorden stadsmuslezingen, stadsmusactiviteiten, UitpasHasselt, UitinHasselt

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS