U bent hier:

Lezing: Het genetisch geheugen van Vlaanderen

Lezing of congres Wetenschap

Professor Maarten Larmuseau onderzoekt of er zoiets bestaat als Vlaams DNA.
Corona-veilig!

Om deze lezing veilig te laten verlopen zal ze doorgaan in de grote zaal Iris van het Cultureel Centrum. Het aantal deelnemers zal beperkt worden tot 25. De stoelen zullen voor bubbelgenoten gegroepeerd geplaatst worden met voldoende afstand tot anderen. Het doorgaan van deze lezing is onder voorbehoud, afhankelijk van de dan geldende voorschriften.

Het genetisch geheugen van Vlaanderen

Ieder van ons heeft via het DNA een uniek en levend archiefdocument overgeërfd. Genetici gaan daarom als archivarissen op zoek naar sporen uit het verre en recente verleden van een bevolking of familie. Tijdens deze lezing wordt het genetisch erfgoed in Vlaanderen voorgesteld. Hierbij zullen o.a. prehistorische migraties, de Spaanse Nederlanden, koekoekskinderen, familienamen en koning Albert I de hoofdrol spelen.

Prof. dr. Maarten Larmuseau is geneticus en bioloog, gespecialiseerd in genetische genealogie en populatiegenetica. Hij is werkzaam bij Histories vzw en KU Leuven.

Corona-editie
Gratis - vooraf inschrijven!
Max. 25 personen!

Organisatie: Bib Boutersem

Info

Waar Bib Boutersem
Kerkomsesteenweg 55
3370 Boutersem
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 21 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Bib Boutersem
Contact bibliotheek@boutersem.be
016 73 50 10
Trefwoorden dna genetica biologie