U bent hier:

Lezing: Godfried Guffens' 'Overhandiging van het Vrijheidscharter aan de stad Hasselt door graaf Arnold IV van Loon' door Jo Rombouts

+1 punt

Lezing of congres Erfgoed

Het schilderij 'Overhandiging van het Vrijheidscharter aan de stad Hasselt door graaf Arnold IV van Loon' is iconisch voor de stad Hasselt. Godfried Guffens schilderde het in 1846 aan het begin van zijn loopbaan, in volle romantiek.
In 2020 verwierf Het Stadsmus een onbekende voorstudie voor dit werk. Aan de hand van opmerkelijke verschillen met het definitieve werk, dat in het oud Stadhuis hangt, verkent Jo Rombouts de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van het werk. Daarnaast toetst hij het aan de kennis over het graafschap Loon en de Hasseltse geschiedenis die er in de 19de eeuw was.
Het Stadsmus onderzoekt, samen met experten en kenners, zijn collectie. Maak om de drie maanden kennis met de interessante resultaten tijdens de lezingenreeks KEIK - Kunst en Erfgoed in de Kijker.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Het Stadsmus
Contact hetstadsmus@hasselt.be
Trefwoorden stadsmusactiviteiten, stadsmuslezingen, UitinHasselt, UitpasHasselt

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS