U bent hier:

Lezing: 'De vlag van de Hoveniersgilde van Hasselt, een venster op een boeiende geschiedenis' door Marc Demeyer

+1 punt

Lezing of congres Erfgoed

In de collectie van Het Stadsmus zit een vlag van de Hoveniersgilde van Hasselt uit 1929. Deze Hoveniersgilde was een onderdeel van de Belgische Boerenbond, die op haar hoogtepunt meer dan 1300 boerengilden, waaronder ook enkele uit de Hasseltse deelgemeenten, telde.
Zowat alle gilden bezaten hun eigen vlag. In deze lezing bekijken we de geschiedenis van de Boerenbond in het algemeen en in Hasselt in het bijzonder. Daarnaast verdiepen we ons in de kleurrijke geschiedenis van de vlaggen van de boerengilden: hun gebruik, iconografie en stijlevolutie.
Het Stadsmus onderzoekt, samen met experten en kenners, zijn collectie. Maak om de drie maanden kennis met de interessante resultaten tijdens de lezingenreeks KEIK - Kunst en Erfgoed in de Kijker.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Het Stadsmus
Contact hetstadsmus@hasselt.be
Trefwoorden stadsmusactiviteiten, stadsmuslezingen, UitpasHasselt, UitinHasselt

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS