U bent hier:

Lezing: "De sportwereld" door Ruben Van Gucht

Vrijdag 16 februari om 20.00 u. in “Hof ter Weyden”.
“Sportman” door Ruben Van Gucht
met muzikale ondersteuning van Mathieu en Guillaume
Sinds 2007 is Ruben Van Gucht een populair gezicht op VRT als presentator van Sportweekend, De Kleedkamer, Extra Time Koers en De Zevende dag. Op zaterdagmorgen is hij bij Radio 2 te gast met “De Weekwatchers”. Het Grote Sporza Quizboek is van zijn hand, evenals de boeken over Johan Musseeuw en Bernard Hinault. Hij toert stad en land af op zoek naar sportverhalen en weet de kleine en grote anekdotes van de voorbije jaren in een avondvullend programma te gieten.
“Sportman” is een reportage van zijn journalistiek werk en tegelijk geeft Van Gucht een inkijk in zijn eigen sportieve prestaties: ultraloop, bergbeklimmen, sprinten, racen… Alle grote namen van de Belgische sportwereld passeren de revue: Tom Boonen, Niels Albert, Wilmots, Lukaku, Van Avermaet….
“Sportman” is ook de titel van zijn boek dat uitgegeven is bij Halewyck. Als entertainer is hij niet aan zijn proefstuk. Met een programma over Mexico ’86 was hij te gast in de meeste Vlaamse culturele centra.
De gebroeders Mathieu en Guillaume Engels zorgen voor de muzikale omlijsting van dit avondje sportgeschiedenis. Zij zijn uitstekende zangers, spelen gitaar en harmonica. Hun loopbaan begon met hun deelname aan X-factor in 2008 en ze maakten 2 succesvolle albums: “Kleinste sterren” en “Goldmund”, gevolgd in oktober 2017 door “Plettenberg”.
Met hun programma’s “Rauw en teder” en “Liedjes van mijn Vader” toerden ze heel Vlaanderen rond. Ze zingen vooral Nederlandstalig, soms Franstalig, een mix van kleinkunst, folk en popmuziek. Op zaterdagmorgen zijn ze ook te horen in het radioprogramma van Van Gucht: de Weekwatchers.
Bijdrage: 8 euro, leden Davidsfonds: 6 euro
Graag reserveren voor 13 februari via ons mailadres davidsfondsessen@skynet.be
of telefonisch bij C. Van den Bergh: 03.667.41.67

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Hof ter Weyden
Greefstraat 1
2910 Essen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 16 februari 2018
Prijs
Basistarief: 8,00 €; Leden Davidsfonds: 6,00 €
€ 8,0
Reservaties
Organisatie Davidsfonds Essen
Links