U bent hier:

Lezing 'De geschiedenis van de begraafplaatsen van de stad Torhout'

Nieuwe inzichten over de geschiedenis van de oude begraafplaatsen van Torhout kwamen tot stand na een grondig archief- en veldonderzoek van kunsthistorica Anne-Mie Havermans en de Geschied- en Heemkundige Kring Het Houtland Torhout.
De lezing van Anne-Mie Havermans belicht de historiek van de Torhoutse begraafplaatsen. Daarbij is naast de aanleg en de ontwikkeling van de begraafplaats aan de Bruggestraat ook oog voor de mentaliteitsgeschiedenis. Het karakter van bepaalde onderdelen en in het bijzonder van de ca. 1700 waardevolle graftekens wordt geschetst. Dit onderzoek vormt de basis voor de toekomstvisie. De komende jaren zullen diverse initiatieven deze unieke beschermde site opwaarderen tot een parkbegraafplaats. Met behoud van de aanwezige erfgoedwaarden, zal er plaats zijn voor asbestemmingen, hergebruik en peterschap van waardevolle graftekens. De groene, stille en kunstzinnige ruimte wordt ontsloten voor een ruim publiek.

De lezing wordt gestoffeerd met overvloedig beeldmateriaal. De nieuwe achtergronden, aangepaste visies en nog nooit getoond historisch materiaal zullen elke erfgoedliefhebber ongetwijfeld boeien.

Duur: 1u30

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Grote Kapel Ten Walle
Bruggestraat 12
8820 Torhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Lokaal Bestuur Torhout
Contact vrijetijdshuis@torhout.be
050 22 07 70