U bent hier:

LEZEN IN DE LENTE - Koen Peeters: De mensengenezer

Lezing of congres Literatuur

Koen Peeters is de auteur van de boeken Conversaties met K., Bezoek onze kelders, De postbode, Het is niet ernstig, mon amour, Acacialaan en Duizend heuvels.
In 2017 verscheen zijn roman De Mensengenezer, waarin hij vertelt hoe een West-Vlaamse boerenzoon de ouderlijke boerderij ontvlucht, intreedt in een streng klooster en uiteindelijk in Congo belandt waar hij gefascineerd raakt door genezingsrituelen van de Yaka.

Een verdwijnend boerenbestaan, een koloniaal en schuldbeladen verleden en in het menselijk hart een rusteloos verlangen naar het onbekende. De jonge Remi, voorbestemd om zijn vader als boer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. Zijn oom fluistert hem vreemde, hevig beroerende verhalen in over de oorlog, over een geest en over een zwarte soldaat. Als Remi meedeelt dat hij een roeping heeft en zal intreden in een strenge kloosterorde, begrijpt niemand hem. In het klooster wordt zijn persoonlijkheid hertekend: hij mediteert en studeert hardnekkig, vervreemdt nog meer van zijn familie en zoekt de stilte in zichzelf. Maar de daimon in hem zwijgt niet. Wanneer een leraar hem vertelt over Congo en zijn ervaringen daar, schreeuwt een ongrijpbare hunkering Remi toe.

De mensengenezer is een stilistisch fonkelend boek dat een rijke en complexe geschiedenis en cultuur evoceert.

Inkom: € 5

Zitplaats reserveren kan via http://www.uilekot.org/contact

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Café De Paling
Café De Paling - Schonenberg 7
9550 Sint-Lievens-Esse (Herzele)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 21 april 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Links