U bent hier:

Lewa - een digitale wandeling naar middeleeuws Zoutleeuw

Lewa is een digitale wandelroute die het mogelijk maakt om de ontwikkeling van de stad Zoutleeuw in de middeleeuwen op eigen houtje te verkennen:- gratis- in vier talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits)- via smartphone/tablet- op eigen tempo- onafhankelijk van openingsuren stadsdiensten of beschikbaarheid gids- lancering: 1 juni
Lewa is een digitale wandelroute die het mogelijk maakt om de ontwikkeling van de stad Zoutleeuw in de middeleeuwen op eigen houtje te verkennen. Hoe en wanneer ontstond de stad? Wie had er de macht in handen? Waarom werd de stad vanaf de dertiende eeuw gebombardeerd tot één van de zeven ‘goede’ of ‘vrije’ steden van Brabant? Wat betekende de Kleine Gete voor de groei van de stad? De historische wandelroute maakt je stap voor stap wegwijs in het rijke verleden van de stad door middeleeuwse overblijfselen in het hedendaagse landschap te combineren met afbeeldingen, historische kaarten en begeleidende teksten. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een smartphone of tablet met een internetverbinding. De wandelroute is gratis en wordt in meerdere talen aangeboden (Nederlands, Frans, Engels, Duits). Je bepaalt volledig zelf op welk moment en op welk tempo je de route aflegt, onafhankelijk van de beschikbaarheid van gidsen of de openingsuren van stadsdiensten. De lancering van Lewa staat gepland begin juni.

Info

Links
Waar Stadhuis Zoutleeuw
Grote Markt
3440 Zoutleeuw

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Organisatie Lewa
Trefwoorden Bevestigd2020

Heb je al een museumpas?

Met een museumpas kun je naar meer dan 180 musea in België!

Ontdek 'm hier