13 juni

Levende Leiedag 2021 (corona-proof)

Waar?

Oude Abdij Drongen

Drongenplein 26-27
9031 Drongen (Gent)

Wanneer?

Over deze activiteit

Op zondag 13 juni 2021 vindt de 3de editie van de Levende Leiedag plaats. Met de unieke locatie van de Oude Abdij in Drongen, trekken we dit jaar een duidelijke knipoog naar het verleden. We laten je genieten van de pracht en praal van twee monumenten: het cultuurhistorische van de oude abdij en het natuurhistorische van het rivierlandschap aan de Leie en de omringende Assels.

Gezellige mini versie of 'full version'
De werkgroep die het evenement voorbereid, heeft de afgelopen weken niet stilgezeten en bereidt zich voor op meerdere scenario’s. We hopen dat de coronacijfers gunstig evolueren zodat we een mooi aanbod aan activiteiten kunnen bieden. Voorlopig is het echter afwachten wat wel en niet mag…maar de versoepelingen, met ingang van 9 juni, stemmen ons hoopvol voor een 'full version'. Eén ding is zeker: we maken er een gezellige dag van, met of zonder bubbels!

Deelname en inschrijvingen
Het evenement is een verzameling van activiteiten op verschillende locaties in en rond de Oude Abdij van Drongen. Bij alle activiteiten geldt beperkte deelname omwille van de corona-maatregelen. Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn betalend. Voor Ridder Rogier, de kajaktochten en de boottochtjes kan je nú reeds inschrijven (aanbevolen om verzekerd te zijn van je deelname!), maar uiteraard ook nog op de dag zelf als het nog niet volzet is. Voor andere activiteiten kan het enkel op de dag zelf. Als een activiteit door corona niet mag doorgaan, dan storten we uiteraard de centjes terug.

Je raadpleegt best de afzonderlijke activiteitenfiches voor de inschrijvingsvoorwaarden. Onderaan deze aankondiging vind je de links naar alle activiteiten. Meer nieuws kan je volgen op onze Facebookpagina 'Natuurpark Levende Leie' en op onze website www.levendeleie.be Daar volgt binnenkort ook een handig overzicht van de activiteiten verdeeld over de tijd.

Kom met de fiets of trein of bus
Er is weinig parkeergelegenheid in het dorp. Parkeer je wagen op de steenweg of verderop, maar kom niet nodeloos zoeken in het dorp. Beter nog, kom met de fiets of het openbaar vervoer (bushalte en treinstation zijn vlakbij).  

Ondertussen is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de fotowedstrijd. De 15 genomineerde foto's zijn nog tot 6 juni te bewonderen in het NMC, bezoekerscentrum aan de Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, Gent (Mariakerke), van woensdag tot zondag van 14 tot 18 uur. Ter plaatse kan je stemmen op je favoriete foto door middel van een stembriefje of via de QR-code. Zowel de publiekswinnaar alsook de overige twee winnaars in de categorie 'jeugd' en 'volwassene' (gekozen door een professionele jury) zullen op zondag 13 juni bekend gemaakt worden en de mooie prijzenpot in ontvangst nemen. Zit er een foto tussen die je graag bij jou thuis zou zien hangen? Breng dan zeker je bod uit op de veiling ter gelegenheid van de Levende Leiedag. De veilingmeester van dienst is Roel Van Bambost.

Je komt toch ook?  Hou 13 juni alvast vrij in je agenda!

De opbrengst van het evenement gaat integraal naar de verdere uitbouw van het Natuurpark Levende Leie. 

Deze activiteit volgt de corona-richtlijnen van Natuurpunt. Bekijk de recentste richtlijnen een week op voorhand via deze link.

Activiteiten: 

Boottochtje op de Leie (voor deze activiteit kan je nu al inschrijven)

Kajaktocht (voor deze activiteit kan je nu al inschrijven)

Een 'helse' tocht met Ridder Rogier (voor deze activiteit kan je nu al inschrijven)

Geleide erfgoed- en natuurwandeling in de abdijtuin

Geleide erfgoed- en natuurwandeling in de Assels

Individuele wandeling in de Assels

Standjes voor Curieuzeneuzen

Sprookjes voor groot en klein

Geanimeerde kindervertelling

Workshop natuurfotografie

Fototentoonstelling, prijuitreiking fotowedstrijd en veiling van de foto's door een BV. 

...

In de kijker

6x op tocht zonder te wandelen of te fietsen

Verder lezen 

6x toegankelijk wandelen in het groen

Verder lezen 

6x concerten om de zomer te vieren

Verder lezen 

6 x theater in openlucht

Verder lezen 

9x avontuurlijk overnachten met kinderen

Verder lezen 

7 expo's voor fans van fotografie

Verder lezen 

Beleef de evolutie van de Belgische designcultuur

Verder lezen 

5 musea voor kleine dierenvrienden

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7 musea over harde werkers

Verder lezen 

Bewonder de beroepen van vroeger

Verder lezen 

7x met je hoofd in de wolken

Verder lezen 

7x fietsen langs kunst en architectuur

Verder lezen 

10 x kunst in openlucht voor kinderen

Verder lezen 

8x avontuurlijk wandelen met kinderen

Verder lezen 

7x erfgoed ontdekken

Verder lezen 

7 musea met een terras

Verder lezen