U bent hier:

Leuren met letters (in het raam van ARCHIPEL)

Lezing of congres Erfgoed

De Cassante Causeur Cole schetst de totstandkoming in eigen beheer en de verspreiding van 'De Zaak van Sinterklaas'. Zijn jongste boek gaat over Sint-Niklaas, over bisschop Nicolaas in alle tijden en windstreken, over Sinterklaas op stoomboten en besneeuwde daken … Autobiografie? Reisgids? Geschiedenisboek? Gewoon een boeiend beetje van dat alles.
(Reserveer snel: er zijn maar veertig zitjes)
LEES MEER: Omringd door een hele schare Russisch-orthodoxe christenen zal Herman Cole op 22 mei a.s. deelnemen aan de jaarlijkse Nicolaasvieringen in de Zuid-Italiaanse havenstad Bari. Maar een maand eerder draait hij mee in het boekenweekend Archipel. In het zaaltje Nicolaas van het Sint-Niklase Ibishotel zal de Cassante Causeur Cole op zaterdag 21 april om 16u30 de peripetieën schetsen van de totstandkoming in eigen beheer en de verspreiding van zijn jongste (laatste?) boek De Zaak van Sinterklaas. Op 14 november 2017 werd het in samenwerking met boekhandel ’t Oneindige Verhaal, Sintur 9100 Pasar, Anfiteatro-amici della cultura italiana en het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen gelanceerd in het Huis van de Sint.

Na Italia Mia (2003) en 100 x Noord-Italië (2009) kwam taalanimator en reisauteur Herman Cole met 208 pagina’s leesvoer over zijn geboortestad Sint-Niklaas, over de heilige bisschop Nicolaas in alle tijden en alle windstreken, over Sinterklaas op stoomboten en besneeuwde daken … Een autobiografie? Een reisgids? Een geschiedenisboek? Néé, gewoon een bijzonder boeiend beetje van dat alles.

In de inhoudstafel van De Zaak van Sinterklaas vind je woorden als ademnood, ballon, boycot, censuur, doorzettingsvermogen, empathie, flauw, gelegen-heidsdichter, hommeles, ingenieus, jachtig, kinderziel, kritisch, liefdadigheid, mengvorm, Nicolaasvriend, onnozel, precies, quizvraag, redelijk, stadsbestuur, toerisme, unicum, viering, willekeur, xenofobie, Ystad, zingeving ….

Aan het einde van zijn babbel heeft Herman Cole een verrassing voor directeur Peter Van der Gucht van het opvangcentrum voor asielzoekers van Rode Kruis Vlaanderen in de Kasteelstraat te Sint-Niklaas: Cole zal dan de opbrengst onthullen van het bescheiden solidariteitsinitiatief Vluchten in een boek dat hij lanceerde in het raam van de geboorte van zijn boek. Voor elke De Zaak van Sinterklaas (19,95 euro) die in boekhandel ’t Oneindige Verhaal over de toonbank gaat, worden twee euro opzijgelegd om voor de jongste bewoners van het centrum Nederlandstalige boekjes, educatief speelgoed en ander klein materiaal aan te schaffen. Sinterklaas Kindervriend, ja toch.

Na afloop ligt De Zaak van Sinterklaas te koop en mag de auteur van Brouwerij Verhofstede een druppelglaasje coole Liqueur de Saint-Nicolas schenken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ibis hotel
Hemelaerstraat
9100 Sint-Niklaas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 21 april 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie SINTUR9100 PASAR