U bent hier:

Les voyages de votre Faust + Béla Bartók

+1 punt

Sonuma, Flagey en Klarafestival bieden je een programmatie aan geïnspireerd op de mythe van Faust, samen met een portret van de Hongaarse componist en pianist Béla Bartók.
Les voyages de votre Faust (Jean Antoine)
Henri Pousseur en Michel Butor schreven Votre Faust eerst voor theater. Het oorspronkelijke mobiele musico-theatrale werk begint bij het moment dat Henri, een jonge componist, een opdracht ontvangt van een theaterdirecteur. Hij krijgt alle middelen, alle tijd en all geld dat hij maar wil, op voorwaarde dat de opera een ‘Faust’ is. De rest van het verhaal was opgevat als een delta, die bij elke voorstelling uitmondt in verschillende verhaallijnen die door het publiek tijdens de pauze bepaald werden. De film Les voyages de votre Faust, geregisseerd door Jean Antoine, hergebruikt het materiaal van het theaterwerk doorheen vijf hoofdstukken die elk tot een ander slot leiden.

Béla Bartók (Joseph Benedek, Pierre Bartholomée)
De grote persoonlijkheden van de muziekwereld vertellen ons over hun ontmoetingen met componist Béla Bartók. We laten pianist Andor Foldès aan het woord, net als violist André Gertler, de musicoloog Paul Collaer, componist Darius Milhaud en Denys Dille, de biograaf van Bartók en directeur van het Bartók-archief in Boedapest. De film, die wordt gepresenteerd door Henri Pousseur, verrast ons met tal van uitvoeringen van muziekwerken van de grote Hongaarse componist.

Flagey, Sonuma, Klarafestival

€ 7 > € 5,5

Info

Waar Flagey
Heilig-Kruisplein
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 18 maart 2019
Prijs
Normaal

€ 7,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Flagey
Contact info@flagey.be
02-641.10.20
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS