U bent hier:

Les Guitares Magiques // concert

Concert Folk en wereldmuziek

Dit trio van doorwinterde muzikanten speelt vroege jazz, blues en wereldmuziek uit het interbellum. Verwacht Hawaiiaanse steelgitaren, bloedmooie en spannende melodieën, maar ook typische swing en Zuid-Amerikaanse tango’s.
Het trio begon als duo van de Belgische meesters van de steelgitaar en was eigenlijk bedoeld om een boek te schrijven over steelguitar transcripties en diepgaande analyses van de gitaarstijlen van meesters als Sol Hoopii, King Benny Nawahi, Sam Ku West en Gino Bordin. Al snel werd het spelen van de muziek leuker dan een boek uitbrengen, breidde het duo uit met een bassist en begonnen ze concerten te spelen. Van in huiskamers tot op festivals. Memorabel waren de samenwerking met Guido Belcanto, Jan De Smet en het Amerikaanse ukulelewonder Del Rey. Een CD uitbrengen was het logische gevolg. Les Guitares Magiques trok een week de studio in om een uiteenlopend repertoire op te nemen. Met meer dan 45 minuten muzikaliteit, virtuositeit en puur spelplezier als resultaat.

"The music evokes the hippest branch of the original style that emerged from Hawaii." (Stacy Phillips)

Met Raf Timmermans (steelgitaar, akoestische gitaar, mandoline, slack key en ukulele), Gijs Hollebosch (Hawaïaanse steelgitaar, akoestische gitaar, mandoline, ukulele en tiple) en Mathias Moors (contrabas).


Inkom leden € 9 / niet-leden € 12
Reserveer via de link hieronder of de reserveerknop op onze website www.tey.be/programma

vrijdag 1 november - 21u
Deuren open om 20u

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Ey
Koutermolenstraat 6 B
9111 Belsele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 1 november 2019
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Lid van Muziekclub 't Ey: 9,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie Muziekclub 't Ey
Contact info@tey.be
03 772 11 93
Trefwoorden Akoestische muziek, kleinschalig podium, Acoustic Folk, folk