U bent hier:

Les Aveugles / De Blinden

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Een groep blinden doolt rond op een eiland midden in een oud woud. Ze wachten op de terugkeer van de priester die hen daarheen bracht, zonder te beseffen dat hij al in hun midden is. Stil. Dood?
Les Aveugles is het derde deel van Josse De Pauws trilogie over de ‘condition humaine’. Voor elk luik deed hij een beroep op een andere componist. Les Héros maakte hij samen met Dominique Pauwels en hij werkte met Kris Defoort voor L’Humanité (in TN te zien tijdens het seizoen 18/19). Voor dit laatste deel viel zijn keuze op Jan Kuijken. Het duo ging aan de slag met de tekst van Maurice Maeterlincks aangrijpende prozadrama uit 1890 en breidde die uit met nieuwe, Engelstalige composities, die a capella worden gezongen door het fantastische Collegium Vocale Gent. De vrouwen en mannen verheffen en vermengen hun stemmen om symbolisch de zwerftocht en de blindheid uit te drukken van een gemeenschap die erg op de onze lijkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Théâtre National
E. Jacqmainlaan 111
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 november 2019 tot 17 november 2019
Reservaties
  • Bel naar 02-203.41.55
Organisatie Théâtre National
Contact info@theatrenational.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.