U bent hier:

Leren in een erfgoedcontext: (inter) nationale projectvoorbeelden

2018 wordt het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Landcommanderij Alden Biesen organiseert daarom i.s.m. Epos vzw op 16 januari 2018 een studiedag waarop nationale en internationale projectvoorbeelden tonen hoe je via cultureel erfgoed het leren van kinderen, jongeren en volwassenen kan bevorderen.
Overal in Europa – zelfs in het kleinste hoekje vlakbij huis – vind je voorbeelden van roerend, onroerend en immaterieel erfgoed. Monumenten, oude documenten, tradities, liederen, dialecten, enz. zijn uitermate geschikt om uiteenlopende competenties aan te leren, zeker ook in een internationale context.

Erfgoed is leuk, gratis en enorm motiverend voor jong en oud. Het biedt verrassende mogelijkheden voor themaweken en samenwerkingsprojecten. Het geeft kleur aan het schoolse curriculum en het vindt gemakkelijk een plaats in alle vakken en disciplines. Het verbindt mensen en vertelt een uniek verhaal.
Wil jij ook met jouw organisatie meewerken aan dit Europees jaar van het cultureel erfgoed? Wil je graag informatie over de mogelijkheden om een (internationaal) erfgoedproject op te zetten en hoe het Erasmus+-programma je hierin kan ondersteunen? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze studiedag in het inspirerende kader van Alden Biesen.

Op http://www.alden-biesen.be/nl/infodagen-en-seminaries-voor-leerkrachten lees je meer over het programma en hoe je je kan inschrijven.

Info

Waar Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 16 januari 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Landcommanderij Alden Biesen
Contact myriam.swinnen@cjsm.vlaanderen.be
Trefwoorden onderwijs