U bent hier:

Leesgroep Kinder- en Jeugdjury / Young Adult

6 jaar

Cursus of workshop Literatuur

Leesgroep Kinder- en Jeugdjury / Young Adult
Zondag 15 december 2019 om 11 u.

Vandaag bespreken we volgende boeken:

Groep 2 (6 - 8 jaar)
De kleine koning - Jan De Leeuw, met illustraties van Mattias De Leeuw

De kleine koningIn het land Suthi leeft een prins die al zijn wonderen weggeeft. Opeens verschijnt er een ster aan de hemel die leidt naar een koning. Prins Sevi gaat de ster achterna, maar hij is niet alleen. Onderweg komt hij soldaten, muzikanten en dieren tegen die een ravage achter zich laten. Helpt hij deze mensen, of bewaart hij zijn geschenk voor de koning?

Groep 3 (8 - 10 jaar)
Hoe ik een detective werd - Ulf Stark, met illustraties van Lars Deltrap, vertaald door Edward van de Vendel
Majoor Rosalie - Timothée de Fombelle, met illustraties van Isabelle Arsenault, vertaald door Eef Gratama

Hoe ik een detective werdHet hoofdpersonage van dit boek heet Ulf. Ulf is soms een beetje onhandig, maar hij wil graag een detective zijn. Van zijn oudere broer mag hij niet meespelen omdat hij te klein zou zijn. Daarom neemt de pientere Ulf het heft zelf in handen…
Majoor RosalieRosalie heeft een missie. Ze wil met eigen ogen kunnen lezen hoe vader de oorlog overleeft. Moeder leest hoopvolle brieven voor, maar die gelooft ze niet. Ook de schoolmeester vertelt alleen maar heldhaftige verhalen over de oorlog. Rosalie weet zeker dat ze iets verzwijgen. Om de waarheid te achterhalen zal ze zichzelf moeten leren om de brieven te ontcijferen.

Groep 4 (10 - 12 jaar)
De lantaarnaansteker - Aline Sax, met illustraties van Ann De Bode

De lantaarnaanstekerIedere avond trekt de lantaarnaansteker door de stad om de lichten aan te steken. Bij ieder huis kijkt hij even naar binnen. Hij ziet wachtende jonge vrouwen, een eenzame vreemdeling en een stilzwijgend ouder koppel. De lantaarnaansteker wil deze mensen graag helpen. Wanneer hij de slaap niet kan vatten, bedenkt hij een plan om ze allemaal samen te brengen.

Een stormachtig jaar voor Olle en LenaOlle en Lena zijn buren en beste vrienden. Tot Birgitte in hun klas aankomt. Iedereen vindt haar leuk. Ook Olle doet zijn best om op te vallen. Daardoor heeft hij minder tijd voor Lena en voor zijn opa. Zo merkt hij niet dat Lena problemen heeft in de voetbalclub. Tegelijk loopt zijn vriendschap met Birgitte moeilijk. Hij ontdekt het verschil tussen vriendschap en verliefdheid en mist Lena.

Young adult (12 - 14 jaar)
Een wonderlijke expeditie van robots - Taťána Rubášová, met illustraties van Jindřich Janíček, vertaald door Edgar de Bruin

Een wonderlijke expeditie van robotsHoi, Willem hier, die heldhaftige robot met een cape om op de cover van dit boek (haha uhm..). Samen met Jacob (die andere knaap op de cover) ben ik op een belangrijke missie gestuurd. We zijn op onze eerste onderzoeksexpeditie buiten de Muur. We kibbelen een eind weg, maar over het algemeen zijn we een goed team. Ik de denker, met de bijnaam 'schrikkerdje', en Jacob de doener, de avonturier. Samen proberen we antwoorden te vinden over ons bestaan. Waar komen wij, robots, vandaan? Hoe is onze soort ontstaan? Onze avonturen schrijf ik op in dit dagboek, zodat ook latere generaties van robots onze bevindingen kunnen lezen.
W.

Zin om deel te nemen? mail iris.stroep@groenewaterman.be. Deelname is gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 15 december 2019
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Boekhandel De Groene Waterman
Contact groenewaterman@groenewaterman.be

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas

UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Leesgroep Kinder- en Jeugdjury / Young Adult op UiTmetVlieg.be