U bent hier:

Leef je ware verhaal met Joey Brown

Cursus of workshop Persoon en relaties

2010, na een persoonlijke crisis, nam Joey het drastische besluit om voor onbepaalde tijd te vertrekken: ze nam loopbaanonderbreking, verkocht de helft van haar spullen, verhuurde haar huis en trok zich, onder meer geïnspireerd door het werk van Paul Van Hooydonck, bezieler van het boeddhistisch centrum Ehipassiko (Antwerpen), terug in stilte en meditatie. Ze reisde drie jaar lang naar landen als Sri Lanka, Indonesië, India, Italië en Griekenland. Niet vanuit het verlangen om de wereld te zien, maar wel vanuit het verlangen om haar stilte te leren kennen en haar binnenwereld te onderzoeken. “Ik legde alsmaar meer identiteiten af, liet oude overtuigen los, doorprikte de ‘verhalen’ die ik over mezelf had gemaakt (negatieve verhalen, slachtofferverhalen), en ik raakte rock bottom. Deze reis naar binnen werd een heftig proces. Mijn crisis was tegelijk mijn grootste cadeau: het was nodig opdat ik echt goed in de spiegel zou kijken. Wie ben ik eigenlijk echt en waarom overkomt mij dit? Waarom loop ik hier op aarde rond? Wat heb ik hier te doen? Met de pen schreef ik mezelf een weg naar binnen, alsmaar meer ‘wakker’ in mezelf. Precies door in contact te komen met mijn binnenwereld, werd de chaos aan puzzelstukken die mijn leven was, plots overzichtelijk. Ik vond antwoorden. En ik vond zelfs meer dan dat: ik vond mijn ware verhaal.”
Joey ontwikkelde een methode tot zelfreflectie, de schrijfmeditatie, waarmee je je schrijven in beweging kunt zetten en alle verhaaltjes die je jezelf wijsmaakt kunt onderzoeken, je beperkende en vaak onbewuste overtuigingen, blokkades, angsten,…“Wat je doet, is jezelf dwars doorheen je blokkades een weg terug schrijven naar je kern. Wat je zoekt, ga je voelen in je lijf. Wie ben jij echt? Waarom ben je hier? Welke taak heb je in dit leven? Welke boodschap wil je uitdragen? Wat is de stem in jou die gehoord wil worden?” Kortom, het schrijven als katalysator voor je transformerend proces naar bewustwording. Je wordt ‘wakker’ in jezelf en gaat jouw ware verhaal leven.

Tijdens deze interactieve avond deelt Joey haar verhaal en vertelt ze over de kracht van schrijfmeditatie als tool tot zelfbewustzijn en –realisatie. En natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag om te proeven.

Deze sessie is geschikt voor al wie wil groeien naar meer bewustzijn, je hoeft geen schrijftalent of –ambities te hebben!! Schrijfmeditatie is mindfull en heeft een diephelend effect, maar is geen therapie. Het helpt om emoties te verwerken, bij rouw en verdriet, en brengt flow.

Wie is Joey Brown: Haar naam is Engels, haar taal is Vlaams en haar hart is Grieks. Naast auteur is Joey ook schrijf- en bewustzijnscoach. Centraal in haar werk staan stilte, zingeving en bewustwording. Haar focus ligt daarbij op het transformerende proces dat schrijven in beweging zet. Meermaals per jaar organiseert ze retraites, zowel in België als op het Griekse eiland Ikaria waar ze sinds enkele jaren woont. De middelen die ze inzet zijn schrijfmeditatie (haar zelf ontwikkelde methode voor zelfreflectie), stilte, systemisch werk, Inner Child Work, dieptegesprek en expressiemiddelen zoals tekenen, dans en schilderen.
In juni 2019 kwam haar boek uit “Schrijven naar Bewustzijn, ontdek je ware verhaal”, waarmee je helemaal op jezelf met de schrijfmeditaties aan de slag kan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Atelier Levenskunst
August van Daelstraat 17
2610 Wilrijk (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 4 december 2019
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Organisatie Joey brown
Links