U bent hier:

Lean on Pete (Film Fest Gent On Tour)

Film 1.7.0.0.0

‘Film Fest Gent’ trekt het land in. Iedere derde dinsdag van de maand wordt een spraakmakende avant-première vertoond in een aantal filmhuizen en cultuurcentra in Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je afwisselend terecht in CC Ter Dilft en CC de Kollebloem. De vertoning wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt. De introverte tiener Charley heeft geen ...

‘Film Fest Gent’ trekt het land in. Iedere derde dinsdag van de maand wordt een spraakmakende avant-première vertoond in een aantal filmhuizen en cultuurcentra in Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je afwisselend terecht in CC Ter Dilft en CC de Kollebloem. De vertoning wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

De introverte tiener Charley heeft geen veilige thuis: zijn moeder is niet in beeld en zijn jonge vader kan amper zijn eigen leven op de rails houden. Hij regelt een baantje bij de nukkige paardenmenner Del. Samen met hem en de cynische jockey Bonnie reist hij langs paardenraces in stoffige stadjes, met het grootse Amerikaanse landschap als achtergrond. Charley vindt een onverwachte zielsverwant in het paard Lean on Pete. Als Del zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Pete vandoor. Hij maakt een tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

Net als in zijn eerdere films Weekend en 45 Years balanceert Andrew Haigh in deze verfilming van de gelijknamige roman van Willy Vlautin op de grens van weemoed en optimisme. Hij bekijkt de wereld door de ogen van de jeugdige Charley, zonder de pijnlijke tragiek van de levens van Del en Bonnie te verdoezelen.

Lean on Pete kreeg al een tiental prijzen. De jonge Charlie Plummer, onlangs nog te zien in All The Money In The World, won met deze film de prijs voor beste acteur op het Les Arcs European Film Festival en die van beste jonge acteur op het Filmfestival van Venetië.

UK, 2017, 121’
Regie: Andrew Haigh
Met o.a. Charlie Pmummer, Steve Buscemi, Chloë Sevigny…

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

De volgende edities van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vinden plaats op 15 mei in CC de Kollebloem en 19 juni in CC Ter Dilft.

Koop je tickets online: snel, gemakkelijk en zonder aanschuiven aan de kassa!

Info

Waar Schouwburg Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 17 april 2018
Prijs
Vriendenpas 17/18: € 5,00 | -19 tarief: € 3,00
€ 6,0
Reservaties
Organisatie Schouwburg Ter Dilft