U bent hier:

Leading Ladies

Met Jeanne d’Arc au bûcher, Drie Sterke Vrouwen en Giovanna d’Arco op de affiche, staat de Munt deze herfst helemaal in het teken van vrouwelijke heroïek. Het moment om eens uitgebreid stil te staan bij de plaats van het schone en sterke geslacht in de geschiedenis van de kunstvorm opera én in het hedendaagse operawezen.
Kom op zondag 20 oktober naar de Munt voor een bijzondere themadag over de leading ladies in de opera: van beroemde prima donna’s tot vergeten componisten, van de artiestes op onze scène tot de onmisbare vrouwelijke krachten achter de coulissen…

PROGRAMMA


11:00 – 12:00: Lezing door Hyacinthe Ravet, auteur van Musiciennes. Enquête sur les femmes et la musique, en Mélanie Traversier, auteur van La musique a-t-elle un genre ?
12:15 – 13:00: Lunch 
13:15 – 14:00: Silvia Costa, artistiek medewerkster voor Jeanne d'Arc au bûcher, in gesprek. 
14:15 – 15:15: ‘INSIDE’ – Persoonlijke ontmoetingen met verschillende medewerksters van de Munt.
15:30 – 16:00: Muzikaal slotakkoord met Femke Sonnen (viool), Anastasya Terenkova (piano) en Shiho Nishimura (cello).
 


Meer weten over de iconische vrouwen van de opera, en specifiek van de Munt? Neem dan zeker ook deel aan de bijzondere rondleiding ‘Leading Ladies’!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Munt
Muntplein 6
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 20 oktober 2019
Reservaties
  • Bel naar +32 2 229 12 11
Organisatie de Munt
Contact info@lamonnaie.be, info@demunt.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.