U bent hier:

Le Silence des ombres

Theatervoorstelling Opera en operette

Als we elkaar echt iets te zeggen hebben, zijn we verplicht om te zwijgen
Met zijn subliem verontrustende stukken bereidde de Belgische Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck eigenhandig de weg voor het moderne theater van de 20ste eeuw. Zijn Trois petits drames pour marionnettes vormt vandaag het libretto voor een nieuwe Muntopera, die bij de start van het seizoen 2019-20 in wereldpremière gaat. Onder de titel Le Silence des ombres trekken de jonge componist-dirigent Benjamin Attahir en regisseur Olivier Lexa voluit de kaart van het onzichtbare en het onzegbare. Een triptiek vol ingehouden spanning.

LA MORT DE TINTAGILES

De Koningin doodde nagenoeg de hele familie van de kleine Tintagiles. Nu is het haar om hem te doen. Zijn zussen Ygraine en Bellangère proberen hem uit alle macht te beschermen tegen de dreigende schaduw van het kasteel ...

INTÉRIEUR

De Oude Man en De Vreemdeling verschijnen buiten aan een huis. Door de vensters zien we een gezin. Een van hun dochters werd zopas verdronken teruggevonden. Een menigte nadert met het lijk. Hoe moeten ze het nieuws brengen?

ALLADINE ET PALOMIDES

De oude Koning Ablamore wordt verliefd op een jonge slavin, Alladine, maar maakt zich geen illusies: “Il est triste d’aimer trop tard”. Palomides, de verloofde van zijn dochter, verschijnt. Eén blik, en hij en Alladine zijn verbonden door een onbreekbare liefde. De wraak van Ablamore dreigt...

Deze productie wordt gepresenteerd in het kader van Troika. 

Info

Waar KVS BOL
Lakensestraat 146
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 september 2019 tot 6 oktober 2019
Organisatie De Munt
Contact info@lamonnaie.be, info@demunt.be
+32 2 229 12 11
Links
Trefwoorden Must
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.