U bent hier:

Lawrence of Arabia / van Heemstra en Kimiziyüz

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Een oud heldenepos dat licht werpt op het verwarrende heden.
In Lawrence of Arabia komen Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz met een vervolg op de gelijknamige, wereldberoemde film over de Britse avonturier T.E. Lawrence, die ten tijde van de Eerste Wereldoorlog aanvoerder was van de Arabische opstand tegen de Ottomaanse bezetter. Een verhaal over mannenvriendschap (in de film komt niet één vrouw voor), opoffering en eindeloze tochten door de woestijn. Tot zover de beroemde film.

Het verhaal van Lawrence of Arabia is óók het verhaal van Europees kolonialisme in het Midden-Oosten. De beslissingen die toen werden genomen, legden de kiem voor de grote conflicten waarmee we vandaag de dag te maken hebben. Via een keten van oorzaak en gevolg zijn de rubberbootjes in de Middellandse Zee dus terug te leiden tot de tijd waarin Lawrence in zijn djellaba door het zand in de woestijn crosste. Het is een oud verhaal over olie en hebzucht, die de hedendaagse milieuvervuiling tot gevolg had.

Van Heemstra en Kirmiziyüz blazen het stof van dit oude heldenepos en gaan in gesprek met Arabische theatermakers, historici en een boze Saoedische blogger. De voorstelling zoomt in op de betekenis van de Britse avonturier voor de huidige grenzen en grensconflicten in het Midden-Oosten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Monty Kultuurfaktorij
Montignystraat 3-5
2018 Antwerpen 18

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 oktober 2019 tot 26 oktober 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 16,00 €; 65+: 12,00 €; -26: 10,00 €; -18: 6,00 €; kansentarief: 2,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Monty Kultuurfaktorij
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!