U bent hier:

LAURA VAN DOLRON - Sartre zegt sorry

+1 punt

Laura van Dolron is geen onbekende in Vooruit. De voorbije jaren was ze hier te zien met talloze voorstellingen. Laura van Dolron - in 2018 de nieuwe writer in residence - gaat op zoek naar een oplossing, in haar gekende poëtisch-filosofische stijl. Met haar eigen stand-up filosofie festival 'Belangrijk! Nu!' in Vooruit stuurt van Dolron haar werk en zichzelf opnieuw het land in. Omdat het nu belangrijk is. En jij kijkt met haar mee, want de Nederlandse gaat in die week nog een stapje verder: na iedere voorstelling gaat ze in gesprek met jou, het publiek.


“EEN KLEIN THEATERWONDERTJE” - DE STANDAARD
Sommige meisjes vallen op de verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Al jaren komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre Laura opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als Vrijheid en Verantwoordelijkheid. Dit keer loopt het echter anders. Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden.

In ‘Sartre zegt sorry’ snijdt Laura op een lichtvoetige manier grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. Mensen die komen om te denken, maakt ze aan het lachen en mensen die komen om te lachen, zet ze aan het denken. ‘Sartre zegt sorry’ werd vanaf de première in 2011 lovend ontvangen door het publiek, pers en theaterjury’s, werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en opende het Theaterfestival Vlaanderen 2011.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Ze doet op het podium wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. De pers noemde haar de vrouwelijke Woody Allen.COMBITICKET
Zin om alle voorstellingen van Laura Van Dolron te zien? Boek dan een combiticket! Voor €40 ga je naar de vier voorstellingen.

wo 25.04: My name is Rachel Corrie
do 26.04: Sartre zegt Sorry
vr 27.04: WIJ
za 28.04: Liefhebben

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Domzaal Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 26 april 2018
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Abo10%: 14,50 €; 65+: 14,00 €; -26: 12,00 €; -18: 8,00 €; Combi 4 voorstellingen: 40,00 €

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Trefwoorden UiTPAS Gent

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS