U bent hier:

LAURA VAN DOLRON - My name is Rachel Corrie

+1 punt

Laura van Dolron is geen onbekende in Vooruit. De voorbije jaren was ze hier te zien met talloze voorstellingen. Laura van Dolron - in 2018 de nieuwe writer in residence - gaat op zoek naar een oplossing, in haar gekende poëtisch-filosofische stijl. Met haar eigen stand-up filosofie festival 'Belangrijk! Nu!' in Vooruit stuurt van Dolron haar werk en zichzelf opnieuw het land in. Omdat het nu belangrijk is. En jij kijkt met haar mee, want de Nederlandse gaat in die week nog een stapje verder: na iedere voorstelling gaat ze in gesprek met jou, het publiek.


“DIEP ONTROEREND POLITIEK PAMFLET” - TROUW
De Amerikaanse studente Rachel Corrie vertrok op 23-jarige leeftijd naar de Gazastrook om Palestijnse burgers te helpen in het conflict met Israël. Toen ze zich in Rafah als levend schild opstelde voor een huis dat het Israëlische leger plat wilde walsen, werd ze overreden door een bulldozer. Volgens het leger was het een ongeluk. Omstanders dachten daar anders over.

De theaterbewerking ‘My name is Rachel Corrie’ van de Britse acteur Alan Rickman en toneelschrijfster Katherine Viner is gebaseerd op de dagboeken en correspondentie van Rachel. Het stuk veroorzaakte in de Angelsaksische wereld veel commotie vanwege de politieke lading en uitgesproken stellingname. In haar nieuwe voorstelling belicht Laura van Dolron de verschillende kanten van Corries verhaal.

Voor Laura van Dolron leverde het werken aan dit stuk, een rare paradox op: “Aan de ene kant geeft Rachel me het gevoel dat wat ik doe, namelijk theater maken, niet genoeg is. Het gevoel dat ik net als zij de wereld in moet gaan om hén te beschermen die dat zelf niet kunnen. Aan de andere kant geloof ik dat theater op zijn best is als het ons kennis laat maken met mensen als Rachel. Mensen die ons hoop geven en inspireren. Natuurlijk heeft elk verhaal twee kanten. Van haar alleen een martelaar maken zou te gemakkelijk zijn.”


COMBITICKET
Zin om alle voorstellingen van Laura Van Dolron te zien? Boek dan een combiticket! Voor €40 ga je naar de vier voorstellingen.

wo 25.04: My name is Rachel Corrie
do 26.04: Sartre zegt Sorry
vr 27.04: WIJ
za 28.04: Liefhebben

Info

Waar Domzaal Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 25 april 2018
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Abo10%: 14,50 €; 65+: 14,00 €; -26: 12,00 €; -18: 8,00 €; Combi 4 voorstellingen: 40,00 €

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Trefwoorden UiTPAS Gent

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS