U bent hier:

La pose voilée Malou Swinnen

Met La pose voilée maakte Malou Swinnen een reeks miniaturen van naakte jonge vrouwen met het hoofd gewikkeld in een sluier in combinatie met delicate, sensuele portretten van bloemen, gepresenteerd als diptiek of triptiek, met aandacht voor betekenis, compositie, textuur …… en steeds verwijzend naar vrouwelijkheid.
MALOU SWINNEN geniet grote bekendheid met haar fotografisch werk. Ze publiceerde tot nog toe al zeven spraakmakende fotoboeken bij Uitgeverij P.
INGE BRAECKMAN neemt in Door de handen van Amor van een adem voorzien de foto’s van Malou Swinnen als uitgangspunt om op een sensuele, erotische manier over de pose van het naakt in verschillende facetten te schrijven. Eigenzinnig en persoonlijk schikt ze in 11 gedichten verbindingen tussen al dan niet specifieke bloemen en de werkelijkheid van het naakt. De gedichten geven de geheimen prijs van wat de pose van een bloem of bloesem van een lichaam al dan niet vermag. Woord en beeld bestuiven elkaar, en blijven tegelijk op zichzelf bestaan.

INGE BRAECKMAN schrijft Poëzie, artistieke essays, recensies en reisverhalen. Ze publiceerde reeds vier dichtbundels. Incanties I werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs.

Opening op zondag 17 maart 2019 om 15 uur.

Toespraak door Ruth Hommelen, kunsthistorica.
Dichteres Inge Braekman leest gedichten.
Burgemeester Eric Awouters opent de tentoonstelling.
Uitgeverij P, Leuven. Leo Peeraer, uitgever, overhandigt de eerste exemplaren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Historische Gasthuiskapel
Graetempoort 3 bis
3840 Borgloon

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 17 maart 2019 tot 21 april 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie 'Huis voor Kunst' Art Borgloon
Links