U bent hier:

L'Histoire d'un Alto - Kaat Schraepen & Ombria Trio (aperitiefconcert)

Concert Klassieke muziek

Zoals vaak dekt de titel de lading, ook hier.
Altvioliste Kaat Schraepen (2000) studeert momenteel bij Julia Dinerstein aan het Conservatorium van Maastricht. Ze was reeds meermaals prijswinnaar op concours in Nederland, waaronder een 1ste prijs op het Britten Altvioolconcours (2017). Ze behaalde een 1ste prijs op het ‘Concours Européen pour Jeunes Solistes’ in het Groothertogdom Luxemburg (2015) en een 2de prijs op het 9de Internationaal Concours ‘Giovani Musicisti - Città di Treviso’ in Italië (2017) .

‘Het verhaal van een altviool’ neemt je mee doorheen een charmant repertoire waarin de altviool een belangrijke rol speelt. Dit is eerder ongewoon, want als Assepoester van de strijkers staat ze meestal in de schaduw van de viool. Tijdens dit concert echter niet, je maakt kennis met de altviool als solo-instrument, als instrument begeleid door piano en tenslotte ook nog in enkele niet zo voor de handliggende trio’s.

De muzikanten brengen voor u een programma met werken van: H. Kauder, A. Klughardt, A.Piazzolla, M. Reger, A. Rubinstein en de Belgische componist H. Vieuxtemps.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar de VELINX
Dijk 111, bus 2
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 10 december 2017
Prijs
Basistarief: 14,00 €; Vriend: 10,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie de VELINX
Contact 012 80 00 40