U bent hier:

L'HEURE BLEUE

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

L’Heure Bleue
Warner Berckmans, Maria Blondeel, Karin Borghouts, Patrick Ceyssens, Stijn Cole, Nick Ervinck, Jan Fabre, Mieke Groot, Fits Jeuris, Jeroen Maes, Stefan Peters, Ick Reuvis, Pipilotti Rist, Kristof Vrancken.
tentoonstelling zondag 19 mei – zondag 28 juli 2019
vernissage zondag 19 mei van 14u tot 18u
open vrijdag, zaterdag, zondag van 14u tot 18u
in juli dagelijks van 14 tot 18u

L’Heure Bleue: het magische moment bij valavond, als de zon is gezakt en het licht van de dag plaats maakt voor de schemering. Maar ook het moment op het eind van de nacht wanneer de duisternis plaatsmaakt voor het licht, de vogels gaan zingen en de bloemen hevig geuren.
Gedurende een tiental minuten, ‘entre chien et loup’, verdwijnt het geel en oranje van de zon en zie je enkel nog het blauw van de hemel. Het is een moment van metamorfose van de natuur: ogenschijnlijke tegenstellingen verdwijnen: dag en nacht, leven en dood, lust en pijn: alles versmelt in één esthetische beweging.
Kunstgalerij De Mijlpaal toont in haar galerij in Knokke hoe veertien kunstenaars dit magische ogenblik ervaren. In diverse disciplines toveren ze dit subtiele moment om tot een verrukkelijke ervaring. Als in een droom wandel je door een betoverende wereld van blauw en zonlicht.
De blauwe bic-tekeningen van Jan Fabre kunnen niet ontbreken, net zoals de blauwe transparante glaswerken va Warner Berckmans waarin hemel en aarde zich met elkaar verbinden. Pipilotti Rist, de eeuwige Pippi Langkous, speelt met kleur, klank en ritme en creëert een onvergetelijke, speelse wereld.
Jeroen Maes vertrekt van blauw glas en maakte speciaal een nieuwe installatie voor deze tentoonstelling. Vintage-lover Ick Reuvis vertrekt van zijn enorme collectie opaline lampenkappen om een installatie met de focus op blauw te creëren. Glaskunstenaar Mieke Groot focust in haar objecten en juwelen op de creatieve vrijheid van glas én keramiek.
Stijn Cole vat in één werk 60 zonsondergangen samen: telkens hetzelfde moment, maar telkens anders. De foto’s van Karin Borghouts bevinden zich tussen fotografie en beeldende kunst. Stefan Peters brengt een ode aan het ochtendlicht in zijn Slices serie. Patrick Ceyssens vertrekt vanuit één overheersende kleur maar brengt daarin een interactie van disciplines en genres. Maria Blondeel combineert beeld, geluid en elektronica in een interactief en uitdagend werk met klankkussens.

kunstgalerij De Mijlpaal | Brugstraat 45 - Heusden-Zolder - Zeedijk 816 Knokke | www.demijlpaal.com | demijlpaal@skynet.be | 0032 11 43 5

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar kunstgalerij De Mijlpaal
Zeedijk 816
8300 Knokke-Heist

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 mei 2019 tot 13 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie kunstgalerij De Mijlpaal
Contact demijlpaal@skynet.be
0032 471 645 937
Links
Trefwoorden glas, performance, schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, juwelen, installatie, blauw licht