U bent hier:

Kweikersdag

Dit jaar is de gezellige buurt rond ‘t Schip het middelpunt van de activiteiten. En dat zijn er heel wat. Je mag je verwachten aan creatieve workshops, erfgoedwandelingen, Tiense lekkernijen, kunst, muziek en straattheater.
Eén van de hoogtepunten wordt de Lazuur, de wedstrijd waarin wijken en deelgemeenten het tegen elkaar opnemen. De deelnemers leggen een parcours van 300 meter af tussen zwembad De Blyckaert en ’t Schip. Hierbij dragen ze een zelfgemaakt schaap op de schouders. Elk team bestaat uit tien deelnemers uit tien leeftijdscategorieën. Vorig jaar kwam VeDoVe (de wijk tussen de Veldbornstraat, Donystraat en Leopoldvest/Sliksteenvest) als eerste over de eindmeet. Benieuwd wie dit jaar met het gouden vaandel aan de haal gaat.

Ook niet te missen: de intrede van de Tiense reuzen. Tientallen gekostumeerde figuranten beelden omstreeks 20.30 uur knap uitgewerkte taferelen uit met in de hoofdrol de reuzen Jan, Mie, Tiske en Nieke.

Samen zingen is een oeroud middel voor zorgeloosheid en samenhorigheid. En dat is precies wat we gaan doen om de avond af te sluiten. Met ‘Allez Chantez’ gaan we de nacht in en kijken we terug op wat ongetwijfeld een geslaagde Tiense feestdag was.

Je vindt het volledige programma op www.kweikersdag.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Schip
Beauduinstraat z/n
3300 Tienen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 10 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie stad Tienen i.s.m. opgewektienen
Contact kweikersdag@tienen.be
016 80 56 87
Trefwoorden stadtienen