U bent hier:

Kwartiermaken

Tentoonstelling Fotografie

Kwartiermaken betekent het zoeken en creëren van gastvrije plekken voor mensen die moeilijk aansluiting vinden in de maatschappij. Sedert enkele jaren wordt ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid steeds meer naar zo een plaatsen gezocht. Men gelooft dat langdurige opnames heel wat nadelen hebben voor de mensen die er verblijven. Hulpverleners geven zorg aan huis en ondersteunen ook buurten om mensen te helpen samen te leven.
Onder leiding van psycholoog Peter Dierinck werd het afgelopen jaar dergelijk project uitgevoerd in Ledeberg. De intentie van dit project was het zorgen voor elkaar in het middelpunt van de belangstelling te brengen. De vele hulpverleningsorganisaties actief in Ledeberg staken de koppen samen om dit te ondersteunen.

Fotograaf Bert Potvliege observeerde dit traject gedurende zes maand en presenteert het resultaat in de vorm van een tentoonstelling. Zijn werk gaat verder dan enkel het psychiatrisch project en toont een beeld van groepen en mensen die zorg geven en krijgen, en zo de leefbaarheid in Ledeberg verbeteren. Het toont een wijk die zorg draagt voor zij die er nood aan hebben. Om het even welke zorg die je voorziet als professional doe je altijd samen met de buurt en haar bewoners. Het schetst de kleine goedheid van een buurt. Kwartiermaken gaat zo ook over het respect voor de verschillen tussen deze groepen.

U kan deze tentoonstelling gratis bekijken van 25 oktober tem. 10 november in de Walstraat 68 in Ledeberg. Iedereen is welkom op de vernissage, op vrijdag 25 oktober vanaf 19:00. De tentoonstelling is ook te bezoeken op zaterdag en zondag van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00, op dinsdag van 14:00 tot 17:00 en op donderdag van 17:00 tot 20:00, gedurende deze periode.

Hoe verschillend we ook zijn van elkaar, we zijn allemaal mensen. We gaan op zoek naar verbinding, naar een aangename manier om samen te leven voor iedereen, ook voor de meest kwetsbare mensen onder ons.

Meer informatie over fotograaf Bert Potvliege op www.potvliegephotography.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Expohal
Walstraat 68
9050 Ledeberg (Gent)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 26 oktober 2019 tot 10 november 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Potvliege Photography