U bent hier:

Kwartiermaken - een fototentoonstelling

Kwartiermaken betekent het zoeken en creëren van gastvrije plekken voor mensen die moeilijk aansluiting vinden in de maatschappij. Sedert enkele jaren wordt ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid steeds meer naar zo een plaatsen gezocht. Men gelooft dat langdurige opnames heel wat nadelen hebben voor de mensen die er verblijven. Hulpverleners geven zorg aan huis en ondersteunen ook buurten om mensen te helpen samen te leven.
Onder leiding van psycholoog Peter Dierinck werd het afgelopen jaar dergelijk project uitgevoerd in Ledeberg. De intentie van dit project was het zorgen voor elkaar in het middelpunt van de belangstelling te brengen. De vele hulpverleningsorganisaties actief in Ledeberg staken de koppen samen om dit te ondersteunen.
Fotograaf Bert Potvliege observeerde dit traject gedurende zes maand en presenteert het resultaat in de vorm van een tentoonstelling. Zijn werk gaat verder dan enkel het psychiatrisch project en toont een beeld van groepen en mensen die zorg geven en krijgen, en zo de leefbaarheid in Ledeberg verbeteren. Het toont een wijk die zorg draagt voor zij die er nood aan hebben. Om het even welke zorg die je voorziet als professional doe je altijd samen met de buurt en haar bewoners. Het schetst de kleine goedheid van een buurt. Kwartiermaken gaat zo ook over het respect voor de verschillen tussen deze groepen.

U kan deze tentoonstelling gratis bekijken van 25 januari tem. 9 februari in de Drongenhofkapel (Drongenhof 15, Gent). Iedereen is welkom op de vernissage, zaterdag 25 januari vanaf 10:00. De tentoonstelling is ook te bezoeken op zaterdag en zondag van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00 en op woensdag van 14:00 tot 17:00, gedurende deze periode.

Hoe verschillend we ook zijn van elkaar, we zijn allemaal mensen. We gaan op zoek naar verbinding, naar een aangename manier om samen te leven voor iedereen, ook voor de meest kwetsbare mensen onder ons.

Meer informatie over fotograaf Bert Potvliege op www.potvliegephotography.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Drongenhofkapel
Drongenhof 15
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 januari 2020 tot 5 februari 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Potvliege Photography
Contact bert@potvliegephotography.be
0473465428