U bent hier:

Kurt Overbergh: 'Nick Cave's Gloomy, Violent, Dark-Eyed Children' / 1.5AD

+1 punt

Lezing of congres Kunst en kunsteducatie

Kurt Overbergh, artistiek directeur van AB en 4AD-vriend aan huis, transformeert tijdens ‘Nick Cave’s Gloomy, Violent, Dark-Eyed Children’ tot een gepassioneerd chroniquer van Nick Cave.
Van de grimmige koning van de postpunk, predikant van het donkere levenslied, tot de Dirk De Wachter van alternatievelingen in een mid-life crisis: Nick Cave is het allemaal met verve. Opperfan Kurt Overbergh vertelt over zijn relatie met Nick Cave in 10 persoonlijke verhalen, een gedreven monoloog waar cumshots, duende, murder ballads, Stack’ O Lee en een 150 miljoen oude brachiosaurus nooit ver weg zijn. Maar gelukkig is er vooral heel veel plaats voor muziek.

AB’s Kurt Overbergh neemt jullie bij de hand in deze trip. Kurt Overbergh is meer dan bezield van muziek, hier is sprake van een hartstochtelijke liefde, voor jazz in het bijzonder, maar evengoed black metal, of eender welke artiest die met ‘the spirit’ op het toneel verschijnt. En sinds hij in 1987 ‘Stranger In A Strange Land’ (Bram Van Splunteren) zag, over Cave’s Berlijnse periode, is Overbergh is door-en-door fan van Nick Cave. Hoewel fan eerder een understatement is, en rabiate fanatiekeling een betere beschrijving, want wie legt in godsnaam 8.192,17 km af om Cave live te zien?

In ’15 maakte Overbergh een road movie voor de radio over de levensjaren van Billie Holiday in New York. En in ’17 trok hij opnieuw naar The Big Apple om voor Canvas Norman Dolph (producer van ‘The Velvet Underground & Nico’) te interviewen. Kurt Overbergh is dan ook een geboren verteller en we leggen héél graag ons oor te luister naar zijn verhalen over De Grote Nick Cave.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Muziekclub 4AD
Kleine Dijk 57
8600 Diksmuide

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 31 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 9,00 €; Leden: 7,00 €; UiTPAS Kansentarief: 2,20 €

€ 9,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 1,8

Kansentarief voor UiTPAS Westhoek: € 1,8

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Muziekclub 4AD

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS